Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Erembodegem - 04/01/2003 - Frederik Sven Ben
Herders,

Even dacht ik dit weekend om ermee te stoppen, echt waar, het was geen weer om een herder door te jagen! Een ijzige wind, -2�C en de resten van een overstroming zorgden voor een zeer barre winterrit waarin we onszelf niet beter konden beschrijven als zijnde zot, extreem zot. Wie zei alweer dat wij mietjes waren?

De 3 opperherders - kurt belde af met een mysterieuze reden - hadden geopteerd voor de 42Km maar na gemiddeled 5km moest onze voorste derailleur (Vandale: versnellingsmechanisme in de kettingoverbrenging van een sportfiets) het al begeven, de ijsvorming zorgde voor vastgevroren kabels. Geen nood voor een doorwinterde herder, die heeft genoeg met 7 of 8 versnellingen op de middenste plateau (Vandale: uitstalbord).

Na 20 km kwam er voor ons, samen met een 30-tal andere bikers een gedwongen pauze omdat elke vorm van parcoursaanduiding afwezig was, we hadden trouwens ook vlak na de start geen bordjes gevonden maar werden toen door een toegesnelde automobilist -die de bordjes vergeten te plaatsen was- de weg gewezen. Door een telefoontje en wat hulp van een omwonende konden we aan de bevoorrading geraken.

Die was bijzonder zwak: aangelengde unox soep, overaangelengde 3Action, aangelengd water en wat koeken en fruit. Maar ja, herders kunnen tegen wat, op naar deel 2. Rije rije rije, stoempe stoempe stoempe, het thema van deze rit, al gaat dat 'stoempe' niet zo gemakkelijk met een soms zeer harde tegenwind en zonder doping. Het was aftellen tot de finish. Na 35 km hadden Ben en Sven naar aloude traditie wat voorsprong opgebouwd op de zwaar afziende ondergetekende. De afspuitinstallatie was dik in orde, het ijs kwam na enkele minuten wel van ons machines af, maar in die tijd waren onze vingers en tenen zo bevroren dat we enorm tevreden waren dat we konden rekenen op de mobiele kleedkamer om ons een beetje van de koude te beschutten. Na de rit kregen we nog een boerestute met gekapt en moe maar zeer voldaan konden we terugblikken op een rit die blijkbaar enkel weggelegd was voor opperherders.

Tot volgende week in de topsporthal van de Blaarmeersen!

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -