Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Erembodegem - 03/01/2004 - Ben
Herders,

Het was koud, heel koud, -7�C om precies te zijn. Ik hou wel van zo een zonnige en bevroren rit, vandaar deze goede score voor het

weer:     

Herders Frederik en Sven waren oudejaar gaan vieren in Spanje en Herder Tony was enkele vrienden van Mallorca gaan opzoeken in Berlijn. Normaal gezien gingen diesels Geert en Roland van de partij zijn maar deze waren niet te bespeuren. Gelukkig kwam ik Herder Paul aan de inschrijving tegen. Met zijn twee�n vertrokken we aan de rit.

Net zoals vorig jaar had ik bij de start van de rit weer last van bevroren onderdelen. Zowel mijn voor als achter derailleur en mijn achterrem zaten vast. Bij het draaien van mijn stuur kraakte het bevroren water in mijn kopserie. Enkel mijn voorrem wou een heel klein beetje mee. Gelukkig lag ik in een redelijk goede versnelling bij de start waardoor schakelen niet echt nodig was; en een echte Herder gebruikt zijn remmen niet :-)

Het parcours was droog, heel hard en af en toe was het opletten voor gevaarlijke ijsplekken. We zijn heel veel mountainbikers tegen gekomen die ofwel last hadden van bevroren onderdelen of bevroren voeten. Gelukkig zijn al mijn bevroren onderdelen goed losgekomen na 10min fietsen, ja hoe sneller m'n fietst hoe meer wrijving er is en hoe warmer alles wordt. Al bij al is het een rustige rit geworden. We hebben net iets meer dan 2u nodig gehad voor de 43km en de bevoorrading.

Parcours:     

De inschrijving verliep vlot. Het parcours was perfect uitgestippeld. De bevoorrading was minder. De tripple action was half bevroren en veel te koud om te drinken, de bananen zagen er zo slecht uit dat ik er geen drufde eten, het was alsof ze reeds een week op voorhand in stukken gesneden waren. Gelukkig was er warme soep die lekker smaakte en genoeg koekjes om terug op krachten te komen. Er was geen afspuitinstallatie door het te koude weer.

Organisatie:    

Volgende week is het opnieuw een thuisrit voor de Gentenaren onder ons. We starten nl aan de Topsporthal Vlaanderen in de Blaarmeersen. Tot dan!

Herder Ben
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -