Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Terjodense VTT - Erembodegem - 08/01/2005 - Frederik Freddy Ben
Herders,

we hebben weer afgezien, enfin ik toch, in Erembodegem. Die rit ligt mij niet, en lag me ook nooit in het verleden. Deze keer was de temperatuur wel OK, we hadden waarschijnlijk nog nooit zo'n warme januari-rit gehad, maar van winderigheid en nattigheid hadden we meer last. Persoonlijk heb ik ook wel af en toe last van winderigheid, maar deze zaterdag was het de echte wind die het hem deed: stoten van 90km/u in het binnenland en 110km/u aan de kust. Eigenlijk mogen we tevreden zijn dat we niet aan de kust gereden hebben.

Weer:  

Ik was ietsje overtijd (kan af en toe eens gebeuren) daarom had Ben had mij al ingeschreven en mijn vergunning van 2005 afgehaald. Ook Freddy en Geert waren van de partij. We vertrokken rond 9u20 in droog, maar extreem winderig weer, maar kregen al direct de volle lading. Tegen deze wind kon geen hallelujah op (herderpraat), we beukten er gewoon maar tegen in, en ik verkoos wijselijk het wiel van Ben. Maar 10 km verder was dat wiel niet meer te bespeuren. Ik had een beetje achterstand opgelopen door enkele weken afwezig te blijven, en dat is een achteruitgang van de conditie natuurlijk. Ik had gerust enkele beginners kunnen bijstaan, maar die waren er niet.

Volgens de organisatoren mochten we rekenen op een "licht gelovend" parcours. Maar die lichte golven waren niets in vergelijking met de tegenwind. Daarbij moet ik ook toegeven dat het gerust doenbaar was om 45 km/u te halen bergaf en wind in de rug, maar die periodes gingen natuurlijk snel voorbij.

Na 15 km konden we rekenen op het Red Bull promo team, dat ons een mini-bevoorrading voorschotelde. En het was de moeite om te stoppen, ook als je geen Red Bull lust! Jawadde, je zou zowaar vergeten waarom je daar op dat moment bent. Ik wist direct waarom ik zo moest afzien. Meer details kan ik niet geven, je moest maar zelf meegkomen zijn. Enkele kilometers verder vond ik Ben, Freddy en Geert terug aan de 'gewone' bevoorrading. Die was OK, vriendelijke mensen, van alles wat om te eten en te drinken, niets op aan te merken dus.

Na de bevoorrading kregen we er enkele regenbuien bovenop, alsof het nog niet erg genoeg was, en het is niet gestopt voor we aan de finish toekwamen. Ik moest terug al na enkele kilometers de andere herders lossen. Tewijl ging het parcours verder "licht golvend" verder, en de off road stukken waren door de regen hier en daar redelijk modderig geworden, maar al bij al was het off-road percentage niet zo hoog. Ik was constant aan het hopen naar de aankomst, want 43 km in dit kan je toch geen hobby meer noemen voor normale mensen. Maar achteraf gezien maakt de zelfvoldoening aan de aankomst naturlijk alles de moeite waard, misschien zitten die Red Bull grietjes daar ook wel voor iets tussen (maar stel u daar nu vooral niets bij voor).

Parcours:   

De afspuitinstallatie was in orde, je moest niet te lang wachten en de druk was net goed genoeg. Het parcours stond overal goed aangeduid. Van de inschrijving weet ik niet veel maar ik ga ervan uit dat die ook vlot was.

Organisatie:    

Volgende week kunnen we hopelijk een nieuwe herder verwelkomen, tot dan.

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -