Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT Jan de Lichte - Zottegem - 05/01/2008 - Vincent Firmie Jef Ben Mart Scubaluc Boessie Maarten
Beste Herders,

Mag ik dit verslag starten met alle onze trouwe bezoekers een gelukkig 2008 te wensen. Laten we er samen een sportief 2008 van maken, een jaar vol met leuke mountainbike ervaringen. Wij kijken nu reeds reikhalzend uit naar onze eerste eigen Herder Marathon op 24 mei. We hopen jullie een unieke mountainbike ervaring te kunnen aanbieden, met afstanden van 19 tot 125 km en bijna 2500 hoogtemeters op deze grootste ronde. Maar later meer hierover.

Dit weekend reden de Herders zowel op zaterdag als op zondag. Op zaterdag hier in zottegem en op zondag in Roubaix. Ik denk dat Scubaluc de enige Herder aan de start was die morgen ook van de partij ging zijn. Verder mochten we Herders Jef, Vincent, Mart, Maarten en Firmie verwelkomen.

Ik dacht eventjes dat we het weer al bij al nog ging meevallen. Ik had zelf hoop op een straaltje zon, maar dat was achteraf gezien een serieuze tegenvaller. Het was koud, er was een ferme wind en na halfweg is het steeds harder en harder beginnen regenen. Niet echt een aangenaam mountainbike weertje dus.

Weer:  

Het parcours trok richting E40 via onder andere Hillegem, Sint Lievens Houtem en Bavegem om dan aan de andere kant van de N42 richting Bevergemse vijvers terug te keren. De minder zware kant dus om vanuit Zottegem een parcours uit te stippelen. Maar het was meer dan zwaar genoeg. Bijna alle off-road stroken waren herschapen in volwaardige baggerbaantjes. Het was duwen, slieren, nog meer duwen, voetje aan de grond, opnieuw aanzetten, modder uit de ogen halen en duwen, duwen, duwen, maar dat had ik al geschreven zeker.

Door dit zware parcours werd de Herders delegatie op een lint getrokken. Het was dan ook niet echt het parcours om in elkaars wiel te hangen. Alleen Vincent hebben we pas aan de bevoorrading terug gezien. Zijn conditie is blijkbaar heel goed op deze tijd van het jaar. Scubaluc deed het heel rustig aan, waarschijnlijk met Roubaix in het achterhoofd. Ik zag steeds Maarten en dan Jef voor me rijden, ik denk dat Mart en Firmie mij steeds in het oog konden houden. We zagen elkaar dus min of meer rijden, maar de felle tegenwind maakt het bijna niet mogelijk om terug aan te sluiten.

Parcours:    

Ik moet eerlijk toegeven dat ik vandaag als enige herder "slechts" 36km gereden heb. Ik heb geen enkel probleem met modderparcours, maar van zodra er regen bij te pas komt dan zakt de moed me altijd in de schoenen. Na de bevoorrading waar de groep opnieuw samen reed, ben ik dan ook als enige aan de splitsing 36-45, links de 36 beginnen volgen. Maar dat is nog altijd beter dan niet starten hé, nietwaar Nico ;-)

De inschrijving verliep vlot, er was ook niet overdreven veel volk toen wij vertrokken rond 9u. Er was een goede bevoorradingen. De bepijling was zeer duidelijk. Op de afspuitinstallatie viel ook niets op te merken. Er was veel druk om die vuile trut van de mountainbikes te spuiten. Van de apres heb ik niet meer kunnen genieten. Ik had het daarvoor veel te koud en de broek was kletsnat.

Organisatie:     

Bij leven en welzijn, tot volgend jaar.

Herder Ben
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -