Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
WTC De Eendracht - Gentbrugge - 13/01/2008 - Jeroen Mart Carl
Ik liep behoorlijk ambetant dit weekend want ik moest zaterdagochtend een nieuwjaars-aperitief bijwonen waardoor ik niet kon starten in Wachtebeke. De zaterdag zelf dan maar eens het mountainbikeforum afgeschuimd en bij toeval startte er een toertocht op zondag in Gentbrugge. Mijn achtertuin.

Snel een last-minute post op ons forum gezet en nog 3 herders weten te strikken die bereid waren mee te fietsen.

Aan de start zag ik Jeroen en Mart. Jeroen wist dat Jef onderweg was want die had hem diezelfde ochtend nog weten aan te porren. We wachtten geduldig, want we wisten dat Jef de avond voordien pinten was gaan pakken dus dat academisch kwartiertje zagen we al aankomen. Maar het was meer dan dat, niet zozeer in tijd maar in termen van noodlot : Jef sms?te dat hij platten tuub had. Niet van zijn fiets maar van zijn auto, en dat we maar moesten vertrekken zonder hem want dat hij heel zijn fietsenrek moest demonteren om bij zijn reservewiel te geraken. Na de rit zijn we ook nog te weten gekomen dat hij, in een poging de verloren tijd in te halen, nog eens tegengehouden werd door zijn vrienden de flikken, die met een vaderlijke vingerwijzing hem tot redelijke snelheid wilden bedaren. Naar verluid ?ik zie het bloed al tussen zijn tandvlees lopen ? heeft Jef zich braaf gehouden, en is terug in zijn auto gestapt maar dit keer richting zijn bed. Wij verstaan dit ?moed in de schoenenzakgevoel?...

We zijn dus met 3 gestart. Administratief centrum > kasseistrook > Heusdenbrug > Destelbergen...het zag er allemaal zeer voorspelbaar uit. Nu moet je weten dat ik mijn pré-herderperiode hier behoorlijk wat keren de bloso-route gereden heb. Ik kon mij dan ook niet van de gedachte ontdoen dat het makkelijk is om toertochten in elkaar te steken als je bloso-routes achterstevoren aflegd (achterstevoren, ah ja, want anders zou je die bloso-pijltjes te veel zien).

In een grote 8, met Mellebrug (btw de enige hoogtemeters) als kruispunt wisten ze dan ook nog de overzijde van de Brusselse steenweg te bespelen met delen die heel erg leken op stukken blosoroute van Oosterzele. Helemaal waar is het niet, want we hebben ook voor mij onbekende stukken gefietst.

Het tempo lag hoog. We waren na 5 km met ons 3, wiel aan wiel, behoorlijk aan het trappen toen we op de kasseistrook voor het kasteel van Laarne voorbij werden gestoken door 3 nog snellere gasten met truitjes van ?rijwielen Gino? uit Deinze. Met een gevoel van ?niet willen onderdoen? zijn we met 3 die 3 gevolgd. Dit had gevolgen. Vooral voor Jeroen, die na zijn verkenningstocht van zaterdag die Oudenaarse kilometers nog in zijn benen voelde. Mart en ik waren zodanig aan het focussen op die blauwe truitjes dat we niet eens gemerkt hebben dat we Jeroen zijn kwijtgespeeld.

Mooi halverwege lag de bevoorading. Daar hebben we die gasten van rijwielen Gino een hand geschud en zijn we alleen verder gereden.

Tweede helft was van hetzelfde kaliber. Veel asfalt, af en toe een baggerstrook, hoog tempo. Zo terug over Mellebrug en dan weer een stuk de rode blosoroute DB, dit keer zelfs niet meer in reverse...Als alternatief van de lange kasseistrook bij het vertrek hadden ze om terug Gent(brugge) binnen te rijden een mooi baggerstukje bedacht dat hier parallel mee loopt.

Stoempen en duwen was de boodschap. Maar halverwege een plas bleef ik plots stokstijf stilstaan : mijn ketting was vastgeraakt tussen tandwiel en achterbrug, en ik kon 3 sec. nadenken langs welke kant ik mijn voet zou losklikken om hem in het water te planten. Mart stoof mij voorbij. De hele rit hebben we samen gefiets, hij met zijn ?old-school? cro-mo marin volledig ongeveerd ! Het bewijs dat evolutie in mountainbiketechnologie in de laatste 10 jaar heel relatief is.

Gemiddelde : 22,6 km/u. Toch mooi voor een wintertocht, niet ?

Carl
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -