Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Wevelgem - 20/01/2008 - Vincent Joeri Carl Scubaluc Stevenvde Boessie
Herders,

Op 20/01/2008 was er een delegatie van ons aanwezig in Wevelgem. Het weer die dag was relatief goed te noemen. Zwaar bewolkt met af en toe een flauw winterzonnetje. Er stond echter een strakke wind, die op sommige plaatsen gemeen hard in het aangezicht blies. Maar het is droog gebleven.

Weer:    

Het was al van in het begin een afvallingsrace. Net het verhaal van de 10 kleine negertjes. Tijdens de inschrijving werd de splinternieuwe Epic van Boessie gestolen. Een schande, maar spijtig genoeg wekelijkse kost op de TT's. Geen verwijt aan de organisatie -een slotje is altijd onmisbaar- maar de infrastructuur was zeker aanwezig om een degelijk bewaakte fietsparking te voorzien voor de deelnemers. Misschien een tip naar volgend jaar toe.

Al tijdens de eerste kilometers moest ook Joeri rechtsomkeer maken omwille van een tegenstribbelende aandrijving. Onze troepen waren dus al flink uitgedund.

De eerste echte off-road strook -het bosje aan het afrittencomplex van Wevelgem- was een mooi opwarmertje. Wat technisch, een beetje op en af. Ideaal om in het ritme te komen. En weinig modder daar...er stond ons nog wat anders te wachten.

De vele modder (het is erg de laatste weken) deden een paar Herders besluiten om voor de 38 km te kiezen. Vincent, Carl en ikzelf gingen door voor de langste afstand; toen zagen we het nog zitten. Tot voor de eerste bevoorrading was het voor mij echt harken om vooruit te geraken. Moest constant in het rood gaan om mijn vluchtgezellen te kunnen volgen. De modder heb ik vervloekt! Na de eerste bevoorrading ging het iets beter. Hartslag was eindelijk onder controle geraakt.

Na een aantal zeer zware baggerstroken (vooral die stroken langs de Leie) en doordat het niet echt snel vooruitging, hebben we dan kort voor de tweede bevoorrading ook geopteerd om het traject van de 38 km te volgen. Wat we ook konden appreciëren was dat je op sommige momenten kon kiezen tussen zware off-road stroken en een verbinding langs de weg. Naar het einde toe kozen we al es meer voor het verharde, zij het wel met een hoog tempo. Temeer omdat de wind ook op die plaatsen es in de rug blies...

Wat ik ook nog onthouden heb van het tweede deel van de tocht is die prachtige oplopende kasseistrook in Frankrijk. Zware strook, maar als je zoals ik van kasseien houdt, puur genot! Nadien ging het in sneltreinvaart naar de aankomst, waar de fietsen een welverdiende poetsbeurt kregen. De afspuitinstallatie was meer dan in orde. Voldoende slangen, evenals voldoende druk. Je hoefde er ook niet lang te wachten.

Organisatie:    

Achteraf was ik enigszins verrast door het parcours. Het was in feite een mooie omloop, met toch nog wat hoogtemeters. Niet spectaculair, maar toch. Ik vermoed wel dat het maximum uit de streek gehaald werd. De bepijling vond ik toch wat minnetjes op sommige plaatsen. We zijn dan ook een aantal keer mis gereden. Zonder veel erg natuurlijk, maar leuk is anders. De bevoorradingen waren ook ruim, met op de tweede ook een stand van Aquarius.

Parcours:    

Zal volgende jaar waarschijnlijk weer op de kalender komen!
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -