Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
4de Waterhoek Mountainbike - Waregem - 10/02/2008 - FrederiekD Jeroen Pollie Johan
Herders,

Op verzoek van Jeroen waren de Herders net als vorig jaar in Waregem present. De opkomst had wel een hoog tienkleinenegertjesgehalte. Op een bepaald moment stonden 8 herders op het forum present om deze tocht te rijden. De concurrentie met Heverlee snoepte echter nog enkele Herders af van ons lijstje, zodat we maar met 3 Herders aan de start stonden: Jeroen, ondergetekende & Pollie die zijn debuut maakte bij de Herders. Polllie had nog een kennis mee, maar wegens niet lang genoeg samen gereden te hebben weet ik zijn naam niet?

Het weer was bijna perfect voor begin februari.

Weer:     

Bij de start zat ik met een dilemma: ?t was een raar gezelschap: Jeroen is nen braven mens, maar niet direct de vlugste Herder en van Pollie zei Levi me vroeger al dat het genen normalen is: als hij de gas opendraait vliegt iedereen uit het wiel. Ik heb dus maar voor een vluggere start dan normaal gekozen: het was toch vlak en vrij veel baan in het begin. Het ging dus goed en op veel stukken gingen we vlot boven de 30/uur. Jeroen was na 2 km zo verstandig om een tempo te kiezen dat hem beter lag. Hij had net 1100 autokilometers in de benen na zijn skivakantie. Als voorbereiding is dit ook niet ideaal.

De eerste mooie offroadpassage was door de Spitaalbossen tussen Waregem en Wortegem. Ik heb daar al enkele keren door gereden, maar meestal wordt daar zoveel niet uitgehaald als in deze tocht. Groot nadeel was wel dat we hier veel singletracks hebben en alle afstanden zaten nog samen. Nu en dan moest ik eens van de fiets wegens teveel modder en vallende medebikers. Pollie had er al van in het begin van dat bos een ferme lap op gegeven en ik zag hem dus aan een hoog tempo al slalommen tussen de minder getalenteerden van mij wegrijden. Op het einde van die singletracks zat ik als laatste van een rijtje van wel 20 bikers die door een jong gastje opgehouden werden. De drie gasten voor mij kozen voor een shortcut door een diepe plas om die bende voorbij te geraken. Ik volgde hun voorbeeld, maar dat bekwam me slecht: 20 meter verder mocht ik een grote nagel uit mijn achterband trekken en aan een bandenwissel beginnen. Toen ik bijna startensklaar was kwam Jeroen weer aansluiten. Tot aan de bevoorrading hebben we samen gereden. De twee bevoorradingen waren ruimschoots in orde: energiedrank, fruit, koek en tomatensoep. Een paar honderd meter verder was de splitsing. Jeroen koos voor de 35. Ik stond er dus alleen voor om de laatste 40 km van de 55 af te malen. Het parcours bestond uit een aantal mooie en lange offroadstroken, maar die werden verbonden door te lange stukken weg en heel veel vervelende kerkwegels die het regelmatig nodig vonden om een hoek van 90 graden te maken om zo uw gemiddelde onderuit te halen.

Parcours    

Met nog 12 km te gaan haalde ik twee gasten in die ik al kilometers lang voor mij had zien rijden. Dit was voor hen het sein om hun tempo wat op te trekken. Ik draaide mee rond en was blij dat ik op die manier die lange baanstrook kon overbruggen aan een gemiddelde van boven de 30/uur. Op 5 km van het einde sloeg het noodlot weer toe: 2de lekke band? en ik had er geen meer bij. Gelukkig kon ik er 1 overkopen van een andere biker. Over de afspuit kan ik niets vertellen: 200 meter voor het einde ben ik links afgedraaid naar mijn auto.

Organisatie:     
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -