Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Mol-Wezel - 24/02/2008 - Alex2 Jef Scubaluc Stevenvde
Herders,

Op aanraden van Scubaluc waren we met zes Herders present in Mol voor de 17e Wezelse TT. We hadden ons laten overhalen door de positieve reclame omtrent de organisatie, het parkoers, de mooie streek, off-roadgehalte?en achteraf bleek dat helemaal niet overdreven. De opkomst geeft de organisatie alleen maar gelijk. Bij de start kon je al vanaf 8 uur over de koppen lopen, doch alles verliep ordentelijk.

Het weer was vrij goed te noemen. De zon liet ons wel wat in de steek, maar het was toch droog. Er stond wel een flauw windje, maar in de dichte naaldbossen hebben we daar geen last van gehad. Ideaal om te fietsen dus.

Weer:    

We zagen het allemaal zitten en iedereen ging voor de langste afstand. Na een kort opwarmertje rond het meertje achter Nyrstar kwamen al snel de eerste bos- en zandstroken met de heerlijke single-tracks eraan. En dan kon het genieten beginnen. 50 km singles lagen op ons te wachten, heerlijk slingerend tussen de bomen met af een toe een kuitenbijterje ertussen? Ondanks de massa volk, viel het qua filevorming nog goed mee. Zeker op de grote lussen (60 en 70 km) was het ?rustig? doorrijden.

Van in het begin werd er goed doorgereden, vooral op de road-stroken ging de teller geregeld boven de 40 km/u-grens. Diederik, mn maat Peter en ik zaten na de eerste strook langs het kanaal alleen vooraan. Ronny en Jef volgden kort daarop. Alex2 en Scubaluc nog iets verder. Maar zoals gezegd bleef alles kort bij mekaar.

De eerste bevoorrading kwam er na 27 km, op het plaatselijk crossterrein. De bevoorrading, met stand van Aquarius, was méér dan in orde! Er was voor iedereen wat wils, maar vooral wat een volksmassa?

Na wat krachten opgedaan te hebben, kon het festijn opnieuw beginnen. Zandstroken, singles, bos, heide, af en toe een stukje verhard? Omdat we al wat heimwee kregen naar de modder in onze contreien, waren we tevreden dat de organisatie er toch nog een stukje ?slijkerig? parkoers had ingestoken. Bedankt daarvoor!

Parkoers:     

Het ging lekker en de eindmeet kwam veel te snel in zicht, spijtig genoeg? Op 23 km van het eind was de tweede bevoorrading; net als de eerste in orde.

Kort nadien heb ik wat een inzinking gehad. Door omstandigheden op kop gekomen van een groepje en natuurlijk es doorgetrokken. Het oplopende padje langs de windmolens, het zand en de wind op kop zorgden ervoor dat ik wat gas moest terugnemen. Een geluk bij een ongeluk dat toen net Diederik zijn achterste remklauw loskwam en dat ik ff op adem kon komen. Anders was ik er gewoon uitgewaaid geweest.

In de verte konden we dan al de ambiancemuziek horen, afkomstig van de Tongerlo-stand. En dat was het sein voor Peter om de gashendel open te draaien. ?Ik kom pas de laatste vijf km op kop? had ie me nog onderweg gezegd. We moesten hem dus laten rijden. Diederik ondervond heel wat hinder van het rijden met enkel een voorrem. En toen was het dus tijd voor aan abdijbiertje en wat gekeuvel. Op die manier is gans de groep, op uitzondering van Scubaluc, weer bij mekaar gekomen. Spijtig genoeg heeft Scubaluc na 50 km de handdoek in de ring moeten gooien met technische problemen (de cup viel uit het bracket?). Einde oefening dus voor hem.

De laatste anderhalve kilometer hebben we dan maar in groep afgewerkt. We waren voldaan en waren klaar voor de après met gratis pakje friet en viandel.

Achteraf was iedereen het er over eens dat het hier een toporganisatie betrof. Chapeau! Het kaliber van de sponsors zal daar ook wel voor iets tussen zitten, maar soit. Het was af! De bepijling was in orde, de splitsingen en de pechzones stonden goed aangegeven. Ook de gevaarlijke punten werden tijdig gemeld. Gratis bikeparking; de afspuitinstallatie kan ik niet beoordelen, wegens niet nodig gehad.

Organisatie:      

Het was mijn eerste maal in deze streek, maar het smaakt echt naar meer! Bedankt voor de tip Scubaluc!

Tot volgend jaar met meer Herders aan de start!

Grt,

Herder Steven
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -