Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Dudzele - 01/03/2008 - Alex2 Jef Jeroen Scubaluc
Herders,

Wow, na de voorbije mega-manifestaties eindelijk eens geen parkeerproblemen.

Ik ben rond 13u15 gestart en heb de 35 gereden, daardoor heb ik waarschijnlijk en gelukkig nog vele km's asfalt gemist :(. Daarmee heb ik alles gezegd zeker ??

Ik weet waarom Jef naar hier wou komen en waarom de Herders hem volgden? Ons onderbewustzijn heeft ons naar Dudzele gebracht. Ergens in een ver verleden, rond de middeleeuwen vertoefden hier échte herders met hun schapen. Eén van hen droeg dezelfde achternaam die Jef nu heeft. De zele uit Dudzele betekent immers "terp" en een terp is een verhoogde plaats in de weilanden waar de herders met hun schapen konden naartoe gaan als het water te hoog kwam. Vandaar ... Het was ons lot om naar hier te komen ...

Na 4.80 km kwam de 1ste off-road strook langsheen het Verbindingskanaal er aan. Ik was al eens gestopt omdat ik niet zeker was of het wel een mountainbikerit was of een wegrit was die ik aan het volgen was. Het stukje singletrack naast het kanaal was zeer goed. Ik stopte ook aan het Natuurpuntbord met informatie over "het verbrande fort" en de fauna en flora. Dat wordt hier nog een interessant tochtje dacht ik. Toen kwam de splitsing en koos ik de 35. Vanaf dan tot aan de controlepost (20km op de teller) heb ik enkel road gehad. Pfff .... De bevoorrading was ok met veel koekjes en wat sportdrank en Icetea. Daarna was het weer veel road en een paar stroken aarde. Ik denk dat ik 20% offroad / 80% road gehad heb ... ??? Maw niet voor herhaling vatbaar. De wind was gelukkig van de partij :mrgreen: zodat we toch nog wat moeite moesten doen ... Ik twijfel of ik een   of een   op 5 zou geven ... Wat denken jullie ?
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -