Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
15de Boerderijentocht - Anzegem - 02/03/2008 - Firmie Sven Joeri Frederik Patrick Maarten Jan Timmy FrederiekD Ben Janten Pollie Carl Scubaluc
Herders,

aangezien er op zaterdag weinig te beleven viel in mountainbikeland, kozen de meeste herders voor een zondagsritje, meerbepaald in Anzegem, bij de vriendelijke Westvlamingen dus. Het weer viel goed mee, maar de buien van de laatste 2 dagen hadden voor een extra modderlaagje gezorgd, dat al bij al zeer goed meeviel.

Weer:     

De inschrijving verliep redelijk vlot, maar ik haat het werkelijk als ik zo'n formulierke moet invullen. En vandaag waren het er zelfs 2: 1 voor de organisatie, en 1 voor de tombola, en dan nog eens hetzelfde voor Levi, merde.

Aan de start verschenen 2 nieuwe herders: Janten, en Frederiek, die ik maar Frederiek D zal noemen om enige twijfel met mijn eigen zelve te vermijden. Verder was ook nog een gelegenheidsherder van de partij: Jakob, maat, en privé chauffeur van Timmy.

Als ik de bende herders zo toeschouwde wist ik al direct dat het er hard zou aan toegaan: Diederik, Zwiebertje, Jan, Pollie, dat zijn nu niet meteen herders die zich kunnen inhouden, met als gevolg dat de andere rappe mannen hun wiel kozen, en niet dat van mij, dat ik vergeten te kuisen was (daardoor allicht). Frederiek D had geen probleem met het ritme, maar Janten ontwaakte net uit een mountainbikewinterslaap, en had geen behoefte aan topsnelheden, evenmin als Scubaluc, dus vormden ze samen een virtuele tandem, die bij pozen redelijk lang werd, en via een rekker terug kort werd.

Het eerste deel bevatte zeer veel offroad, veel bosstroken, privé neem ik aan, en was zeer afwisselend. Af en toe moest er eens flink gestoempt worden door een streepje modder, maar in zowat alle gevallen kon dat overbrugd worden zonder voetje te zetten. Wie er meest over de modder te klagen had was Sven, die met zomerbanden onderweg was op zijn nieuwste aanwinst: een Taurine team bike, en daarmee de show stal, en zowat elke herder stikjaloers maakt, allee, mij alleszinds.

Ik hoorde achteraf dat er iets meer dan 1000 deelnemers waren, en dat was onderweg in dit deel op de vele singletracks wel te merken. Maar geen slecht woord daarover, hoe meer zielen, hoe meer wielen, of hoe ging dat nu ook weer?

Opeens kwam er een vliegende zot van achter mij, gooide vlak voor de bocht en voor mijn neus alle remmen dicht, trok dan in de daarop volgende offroad stuk alles terug open, maar zijn ketting bleef haperen, waardoor heel de file hem weer voorbij reed. Inderdaad: Zotte Maarten was na 3 weken nog eens terug aan land, en op de fiets, en maakte terug zijn naam waard, al zou ik er niet in verschieten dat hij het deed om maar in het verslag te komen!

De 1e bevoorrading was dik in orde, niets op aan te merken, en daar kregen we onze kudde weer grotendeels tesamen.

En zoals bleek is niet iedereen van het geduldige type: Levi, Diederik en Zwiebertje besloten om iets vroeger terug aan te zetten dan de rest (bang voor de confrontatie met Jan en co?). Levi vertelde me dat er aan Zwiebertje vandaag geen houden was, dat hij alles en iedereen voorbij vloog. Bij de rest vormden Jan, Ben en Sven ook een groepje en daar bleek Jan onklopbaar. Waar een normaal mens even uitblaast, blaast Jan gewoon door, ook al blaast de wind tegen! Maar ze hebben elkaar serieus pijn gedaan gaven ze achteraf toe.

Ik zat in een groepje met Frederiek D en Carl, en kon me daar goed in vinden, we draaiden goed rond, al moet ik zeggen dat ik meer voordeel heb achter Frederiek D zijn rug dan hij achter de mijne op zo'n strook met ferme tegenwind. Pechvogel Pollie kreeg af te rekenen met een gebroken ketting, tja, geef mij dan maar die tegenwind.

Het offroad gehalte was al een pak lager dan in deel 1, maar er zaten alleszinds nog enkele mooie offroad stukjes tussen, ik zag Carl voor mij, zijdelings tegen dek gaan, en Sven zei me dat hij op die plaats een klein wandelingske heeft gemaakt. Hoogtemeters kregen we hier ook, al bleven ze beperkt tot ongeveer 500, maar in combinatie met de tegenwind en de offroad passages in deel 1 zorgde dat toch al voor een serieus "miljaarde"-gehalte. Ik zag hier Jakob enkele klimmetjes afwerken op een ritme dat mij niet meer normaal leek, al deed hij ze blijkbaar met 2 vingers in de neus.

De 2e bevoorrading kwam er na een stukje parcours dat overgenomen werd van de Bloso route van Wortegem Petegem, maar veel werd er zeker niet gekopieerd. Ook deze bevoorrading was zoals het hoort.

In het laatste stuk was duidelijk dat bij de meeste het beste er van af was. Toch slaagde Jan erin om een gemiddelde van 21.7 op zijn Polar te toveren, maar probeer dat vooral niet na te doen.

Parcours:     

De afspuitstand was uitgebreid, we hebben niet lang moeten aanschuiven (later hoorde ik van Boessie dat hij toch iets langer moest wachten). De druk die op mijn spuit zat was wel te laag, maar ik had de indruk dat zowat iedereen rond mij wel een goede druk had. Waarom ik weer?

Organisatie:     

Het was de eerste keer dat ik hier reed, en ik moet zeggen dat het de 5 Euro inschrijvingsgeld meer dan waard was, en dan nog een gratis Ename, en nen heten hond, ideaal!

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -