Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
In en rond de Leiestreek - Astene - 12/04/2008 - Vincent Firmie Sven Juke Frederik Patrick Maarten Emmanuel Jef Ben Janten Carl Nico
Herders,

dit weekend konden we kiezen tussen 2 platte ritjes, eentje in Zulte van de gouverneur en eentje in Astene. Uit gewoonte verkozen de meeste herders Astene, maar aan de start daar was duidelijk dat de gouverneur blijkbaar populair was, want veel volk zagen we niet in Astene. Het weer viel vreed goed mee, droog en normale temperaturen. Hier en daar zag je korte broeken. Niet dat ik ernaar verlang om andere mannen met een korte broek te zien, neen, het is gewoon een teken dat het warmer begint te worden, maar het is nog lang geen zomer.

Weer:     

We weten al langer dan vandaag dat er hier niet veel offroad te rapen valt, en het is hem eerder om de traditie te doen, hier haalden we ons hoogste gemiddelde ooit, 27 en etwa, en we proberen telkens dat te evenaren. En dan maar uitleggen aan de nieuwe herders dat wij absoluut niet de bedoeling hebben om snel te rijden, tarara! Bovendien stond er serieus wat Amerikaans rollend kapitaal aan de start, ikzelf had voor het eerst mijn 2007 Team Scalpel uitgehaald, nadat ik een paar maand bezig geweest was alle onderdelen op Ebay te verzamelen (en te betalen). Sven bracht voor de 3e keer zijn 2007 team Taurine mee. Ronny bracht zijn S Works HT mee, die nu met vaste vork nog ongeveer evenveel weegt als mijn vrouw haar zondagsjakosj, zonder schminkdoos (want die kan er niet in). Ook de rest moet niet onderdoen natuurlijk, maar voor zover ik weet hebben alle herders, uitgezonderd Nico, met hun aankoop de Amerikaanse economie gesteund, ontwikkelingshulp dus, en dat is een goede zaak.

De rit zelf dan: We vertrokken goed op tijd, om 8u30, toen waren Erik en Martine al vertrokken, en we begonnen op het gemak, in tegenstelling tot wat ik verwacht had. We trokken direct richting Leie zonder dat we onze al dan niet verende vork veel werk moesten geven, de zwaarste uitdaging tot dan toe waren de kasseien in Bachte-Maria- Leerne, en veel zwaarder hebben we het die dag niet gekregen. De dreefjes van Latem zijn traditioneel het moment om ons aluminium of carbon ros de sporen de geven, en het technisch bosje, een lapje bos die gespaard gebleven is van het neerpoten van nog een luxevilla, is het leukste stukje van heel de tocht, alleen jammer dat we het 60 seconden nadien al weer uitreden. Toch was dat tijd genoeg om een onbekende voorligger een regelrechte Ronny te zien maken, zonder ernstige gevolgen. Vooralleer het tempo weer omhoog kon mochten we afstappen voor de 1e bevoorrading. Alles in orde daar, genoeg keus (ongeveer 4 keer zoveel als op de Ronde Van Vlaanderen), en genoeg voorraad, alleen mochten ze wel een pomp gehad hebben, dan kon Ben zijn lekke band op een normale manier oppompen. Het 2e deel ging al een stukske vlotter dan het eerste, we reden onder de E40 langs de linkeroever van de Leie richting ringvaart, en daarna terug langs de andere oever. Op dat moment werd duidelijk dat de wind niet in ons voordeel blies. Ik deed een poging om aan te sluiten bij het peloton maar het gat was te groot, en mijn tikker floot me terug, ik had toen de bende kunnen roepen dat ze wat trager moesten rijden, ahum ahum, maar besloot om mijn eigen ritme niet op te leggen. En ook Nico moest ik laten gaan als ik onder de 180 bpm wou blijven. Ik harkte dus maar in mijn eentje richting tegenwind en terug richting St-Martens-Latem. Ik kon ook op Emmanuel wachten, maar iets zei me dat ik dan iets te lang zou moeten wachten, dat iets kan ook verkeerd zijn natuurlijk. Mijn aangepast tempo liet me toe de plaaselijke bewoners wat na te gapen. Vooral hun rollend materieel op 4 wielen vond ik uiterst interessant, en in veel gevallen benaderde de decadentie ervan dat van ons 2-wielig rollend materiaal. Zeker die witte R8 met zwarte velgen zou perfect in mijn garage passen, mijn Scalpel heeft namelijk ook zwarte velgen! De 2e bevoorrading lag aan het containerpark van Deurle, en ook die was in orde.

Het laatste deel klampte ik aan bij Zotte Maarten (die er al weer enkele stoten op had zitten), Ronny, Carl en Vincent. Ik kon af en toe een kleine bijdrage leveren in het kopwerk, maar die wind blies wel heel hard, en aan een mager ventje als ik hebben mijn achterliggers niet veel natuurlijk. Ik was redelijk content als we terug Deinze naderden. Als we 10% offroad gehad hebben zal het veel zijn, maar dat wisten we op voorhand.

Parcours:    

De afspuitinstallatie is dan ook redelijk werkloos gebleven. Van de bepijling hebben we niet te klagen, die pijltjes van de provincie zijn zeer nuttig, een goede tip ;-) !

Organisatie:     

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -