Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
La Wissantaise - Wissant (FR) - 01/05/2008 - Alex2 Carl Scubaluc Stevenvde
Herders,

Steven, Carl, Scubaluc en Alex2 waren zo enthousiast voor deze rit, maar wat een memorabele rit moest worden, is in mineur ge´┐Żindigd. We zijn met zijn allen op onze honger blijven zitten om een er een toffe rit van te maken. De oorzaak was het slechte weer. Het is de nacht ervoor beginnen regenen, soms plensbuien, soms met hagel, en een stormwind en al dat slecht stopte pas rond de middag.

Normaal gezien start ik nooit in de regen, maar wat doe je, als je al 160 km verplaatsing gedaan hebt ? Starten dus. De lat lag bij Steven, Carl en Scubaluc al heel hoog : 105 km. Ik omcirkelde op mijn inschrijvingsbriefje de 35, met optie op wat meer indien het weer zou beteren. Maar het weer beterde niet. De regen bleef neerplensen. Het water kwam in kleine riviertjes van de heuvelhellingen afgestroomd...

Elkeen starte op een rustig tempo gezien er ook veel hoogtemeters op het programma stonden (1550 voor de 105km). Scubaluc en ik kregen het gezelschap van Katrien20. 'Jullie nieuwe pakjes zijn zo mooi, dat je alleen al voor het pakje bij de Herders zou komen", zei ze. Katrien20 zwaaide nog eens naar Scubaluc en weg was ze. Ze zou de 80 doen. Na 10km kwam een eerste glijpassage in een bosje. We reden de Cap Gris Nez omhoog tot aan het monument, en dan via een stukje weg naar de top van de Mont d'Hubert. De weg ging over naar witte krijtgrond en mits de goede banden kon je hier al rijdend de top halen, anders was het afstappen. Het was erg glad.

Na wat foto's genomen te hebben, kwam een beklimming die kilometers duurde. Maar de modder maakte het nog wat erger. Die kleefde gewoon overal aan. De banden liepen vol en het was slieren van links naar rechts. De meesten stapten zelfs af. Ik heb op dat stuk geen probleem gehad. Mijn Jimmy's gooiden al de modder af. Waarschijnlijk was er een vettige film blijven liggen nadat ik ze had afgekuist met vod die al menig olieopkuis had gedaan.

Iedereen was heel tevreden met het zien van de eerste bevoorradingspost. We kregen een Lion en een fruitenergiereep in ons handen toegestopt. Gedroogde pruimen, rozijnen, cake en energiedrank was vrij te krijgen.

Er stonden liefst 5 man met een gebroken pat te wachten op de bezemwagen. Ongelooflijk. Een van de bekenden was Cowboy Peter. Ik heb altijd een reservepat bij maar het mijn Epic is recenter dan die van Peter en de pat paste niet.

Waarschijnlijk zal het te maken hebben met kleine silexsteentjes in de derailleur. Maar ook enorm veel bikers met band- en kettingbreuken hebben we gezien. Ook Scubaluc's bike begon tegen te pruttelen. Iets met zijn achterwiel dat af en toe doorsloeg.

Na de bevoorrading kregen we 2 snelle afdalingen. In snelle afdalingen is Scubaluc heel sterk. Maar na de afdaling komt steeds weer een klim en dan was het sakkeren en vloeken in de modder. Na die klim kwam een prachtige single-track afdaling, heel technisch, slijkerig, glibberig en met de talrijke boomwortels nog gevaarlijk ook. Wellicht zullen veel bikers hier de grond geraakt hebben.

Veel bikers begonnen wegens de aanhoudende regen de tocht in te korten. Ook wij zagen het niet meer zitten en zijn de 35 km pijltjes beginnen volgen.

Verbazing alom toen we Carl ook al terugzagen in Wissant. Steven was onderkoeld geraakt en sukkelde met "dode" handen. Ge weet wel, de die met zo'n blauw kleurke. Teleurgesteld was hij al huiswaarts getrokken.

En dan, we waren net toegekomen, kwam opeens de zon er door! Weet je, het heeft van dan af geen druppel meer geregend...

De afsluiter van de dag deed alle narigheid vergeten : Alex2 had voor een lekkere plateau fruits de mer gezorgd, en met een heerlijk gekoeld wit wijntje ging al dat lekkers heel vlot binnen.

Rond 13u30 kwam de buurvrouw van Jan aan. Ze had de 55 gedaan. Jan : werk aan de winkel! Maak je buurvrouw eens herderinnetje. Ze zou perfect passen in onze club.

En rond 15u was Katrien20 daar. Proficiat met je 84 km (1581 hoogtemeters) Van dan af aan sijpelden mondjesmaat de bikers van de 105 binnen.

Het was toch al 16u30 toen we de mobilehometafel verlieten. Terug naar Gent...

Enkele stats :
Max : 47.3 km/u
Tijd: 2u44
Afstand : 35 km
Gemiddeld : 12.9 km/u
Aantal inschrijvingen : 410

Waarom de Wissantaise rijden?
- vanwege de zeer mooie omgeving, je ziet Engeland liggen, de brem in bloei, de krijtrotsen
- het is nooit plat
- lastige klimmen, korte kuitenbijtertjes maar ook zeer lange geleidelijke klims
- technische afdalingen
- ideaal mountainbikeparcours
- om af te zien<

Wanneer de wissantaise rijden?
- als er een stralend zonnetje is

Wie rijdt de Wissantaise?
- de echten, de freaks, de ...

Waarop letten?
- de bike moet perfect in orde staan.
- zorg voor een reservepat en reservebinnenband
- controleer je remblokjes. Mijn achterste remblokjes waren slechts 500km oud en waren doodversleten na de rit.
- er zijn geen douches!
- kleed je met zomerkledij, maar breng ook winterkledij mee.
- toch best modderbanden opleggen

Parcours te volgen via: http://trail.motionbased.com/trail/activity/5540543

Film op http://www.deforumbikers.be : klik op 'filmkes'.

Herder Alex2
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -