Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Wortegem-Petegem - 03/05/2008 - Henk Emmanuel Jef Johan
Herders

Op zaterdag hebben de herders zich verdeeld in vier groepen: Erwetegem ,Borsbeke, Brugge & Wortegem-Petegem. Jef, Henk en mezelf stonden om 8u30 klaar om aan te zetten voor de 55 km. Emmanuel geraakte niet onmiddellijk uit zijn bed en is later gestart. Johan is in de namiddag gestart.

Henk was al goed opgewarmd want hij is met de bike van thuis naar de start gereden.

Het weer was fantastisch +/- 15 graden om te starten en pieken boven de 20 graden een paar uur later?

Weer:     

Zoals vorig jaar starten we eerst langs de Schelde om na 500m bijna hetzelfde traject te volgen als vorig jaar. Henk kreeg het vanaf het begin tamelijk lastig want bij iedere offroad strook of klim moest hij lossen. Hij had last van slechte benen en volgens hem ook slechte basisconditie. Telkens als we een klim bovenkwamen was Henk en mijn hartslag +/- hetzelfde maar 500m was de mijne enorm gezakt terwijl die van Henk nog véél te hoog was? De verkenningsrit voor de dag erop werd hierdoor minder en minder aantrekkelijk voor Henk.

Na een 15-tal kilometers reden we het Bouvelobos in en kregen we mooie singletracks en dito klimmekes voorgeschoteld. Er was zelfs een klim bij waar iedereen te voet omhoog wegens het doorslippen van het achterwiel. Het lag er nog tamelijk vettig bij en met mijn zomerbanden (Vredestein Black Panther) kon het niet anders dan een schuiver te maken, maar deze keer ben ik van de fiets kunnen springen zonder zelf op het dek te gaan.

Na het Bouvelobos kwamen de Spitaalbossen waar we terug een tijdje in vertoefde, en op het einde van de single tracks stond de eerste bevoorrading ons op te wachten. De bevoorrading was beter dan vorig jaar: AA-drink, water, Soja drank, wafels, honingkoeken, banaan, appelsien,? Even een klapje gedaan met een dame (Greet) van de bevoorrading betreffende sponsoring van AA-drink en we konden onze rit verder zetten.

Vanaf nu reden we vooral langs de baan en verharde stroken of betonpaden. De benen van Henk voelden al wat beter aan, maar zowel Jef als ik bleven bij Henk. Op die manier hebben we nog wat reserve voor de dag nadien. We hadden het ook lastig met de rode pijlen, die waren niet goed zichtbaar en ongeveer 5 meter ervoor had je maar door of het links of rechts was? De gele pijlen (korte afstand 35 km) waren véél beter. Soms hing een pijl te vroeg, maar gelukkig was Henk er om ons in het gareel te houden. Aan kilometer paal 40 was er opnieuw een bevoorrading, die zoals de eerste dik in orde was met dezelfde ingrediënten als de vorige.

Vanaf dan reden we richting Oudenaarde. Net zoals vorig jaar kregen we in Oudenaarde de Donk gepresenteerd en reden we daar een paar single tracks, om dan in één rechte lijn (dachten we) langs de Schelde richting Finish te rijden. Maar de rode pijlen stuurden ons plots langs een extra lus, maar na een goede 3 km stonden we dan toch aan de finish.

Parcours:    

Onze fietsen waren behoorlijk vuil door de modder van de bossen, maar de afspuitstand was voortreffelijk om er alles af te spuiten.

Vooraleer we aan onze après begonnen, gingen we eerst nog wat auto?s spammen en daar kregen we Emmanuel zijn bolide in de mot en we konden het niet laten om die helemaal te versieren met flyers. Het resultaat mocht er zijn, zijn wagen stond op een strategische plaats opgesteld en iedereen moest hem passeren, dus reclame hebben we zaterdag zeker en vast gemaakt.

Na het flyeren hebben we ons gratis drank- en eetbonneke afgegeven en in de plaats kregen we een boterham met ham en een Ename (dacht ik toch). We namen plaats bij bekend volk van het forum: Barty,Archie bunker & Veeteeteeke. De voormiddag was geslaagd!

Organisatie:     

Herder Ronny
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -