Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Zele - 12/05/2008 - Alex2 Vincent Scubaluc Nico
Pius Pinksterit / Zele

Nog voor we gestart waren, waren twee van de drie voorwaarden voor een leuke VTT-tocht al vervuld, nl. prachtig zonnig weer en een bonnetje voor een gratis lekkere Leffe. Derde voorwaarde is het parcours, later méér hier over.

Plaats van afspraak was het Pius X en OLV-instituut in centrum Zele. We konden onze auto snel ergens parkeren in één van de zijstraten.

Om 8u30 was er redelijk veel volk om zich in te schrijven (3€).

We waren met 4 Herders aan de start, en als we ook de vrouw van Froggy meerekenen, waren het er 5: Scubaluc, Nico, Froggy en madame Froggy an Alex2. Onze compagnion Bulchman was ook van de partij.

Nog even de zonnebril recht gezet, de Camelbag aangesjord met zo'n 1,5 liter drank erin, de schoenen vastgeklikt, en we konden starten.

Via enkele straten en dan de grote baan over, kwamen we op het parcours. Veel betonbaantjes en dan wat grintwegen was grotendeels het menu tot aan de bevoorradingspost.

We werden ingehaald door 3 kerels die duidelijk ?eens? aan het mountainbiken waren. Geen helm, geen koersbroek enz, maar stoempen konden ze wel. Scubaluc zag dat zo niet zitten dat die drie voor ons kwamen slingeren, en zette een tandje bij. En toen die kleine heuvel in dat vlakke land er aankwam (euh, welke berg is dit hier ?) moesten ze lossen. Nadien volgde een mooi single-trackske naar beneden door het veld.

De bevoorrading was voldoende, geen overdaad. Je kon kiezen tussen peperkoek, sinaasappel, cola, en sportdrank.

Maar in het tweede gedeelte brak de rit open. We moesten daarvoor wel een kilometerslang asfaltbaantje langs de spoorweg (richting Belseelse bossen) rijden. We doken het bos in, en zijn er een dik half uur niet uitgekomen. De single-tracks, de één na de andere, dikwijls op privé, waren superleutig. Totdat een halve gare een pijltje weggenomen had?. Opeens was het file en een 70-tal bikers stonden te dralen waar naartoe. Na diverse pogingen in alle richtingen, toch het juiste pad gevonden. Pats, wat verder wéér een pijltje weg. Toch vonden we de weg en we konden weer biken. We hebben het niet aan ons hart laten komen, het parcours was té mooi daarvoor. Op de rand van het bos, had de parcoursbouwer nog een extraatje : een holle weg van zo?n 400 meter met mul zeezand. Het was trekken en sleuren in die zandbak. Een voordeel : als je hier viel, was het dan toch zacht (hehe :D ).

Na het zand werden we weer getrakteerd op een lang verbindingsstuk richting Zele. Scubaluc trok eens door op het asfaltbaantje langs de spoorbaan. Dat stuk kon niet snel genoeg voorbij zijn, zei ie. We reden toen 39 km/u (met turbo aan natuurlijk :lol: ).

Na nog wat typische grintwegen, een mooi asfaltbaantje en een single-track op de dijken van de Schelde en Durme, kwamen we weer in Zele aan. In de straten van Zele kwamen we Bulchman nog tegen, en Nico was al bezig aan zijne Leffe toen Scubaluc en Alex2 toekwamen. Of het zijne 1ste of 2de was, zijn we niet te weten gekomen :D

Al bij al viel dit tochtje nog goed mee. Het begon niet zo denderend, maar vanaf halfweg werd het steeds beter. De parcoursbouwer heeft wellicht een compromis gemaakt om ook occasionele mountainbikers te laten deelnemen, iets wat duidelijk geapprecieerd is geworden : een bordje met een bedankingswoordje vertelde ons dat er 624 deelnemers waren.

Weer :       (zon ? beetje wind ? 26�)

Parking :    

Inschrijving :      (briefje invullen, 2 inschrijvingstafels)

Parcours :     (snel, hard, grint en asfalt, en single-tracks in mooi stuk bos en dijk)

Bevoorrading :     (1 bevoorrading ? voldoende)

Bepijling :      (summier, wel goede aanduiding van gevaarlijke kruispunten)

Douches : ??

Bikewash : ?? (niet gezien, maar het was niet nodig, tenzij om het stof wat af te spuiten)

Après :       (gratis Leffe, lekker zonnen op de koer van de school, mooie bediening)

Stats : 3u05min - 63 km ? 20,8 km/u avs (gedieseld :mrgreen:)
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -