Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
1ste Vlaamse Ardennen Herder Marathon - Schorisse - 24/05/2008 - Firmie Juke Maarten Henk Timmy Emmanuel FrederiekD Ben Junior Pollie Scubaluc Johan Alex2 Alex Vincent Jeroen Sven Joeri Wilda Frederik Franky Stevenvde Patrick Freddy Jan Jef Mart Jurgen Filip Janten Carl Pieter2 Twix Nico Boessie
Deelnemers en andere geënteresseerden,

met grote fierheid meld ik de verzamelde mountainbikewereld dat we op zaterdag 24 mei maar liefst 1301 mountainbikers verwelkomden voor onze 1e Vlaamse Ardennen Herdermarathon, die stuk voor stuk tevreden waren. Ge zou van minder beginnen zweven, maar we blijven uiteraard met onze voeten, of liever, onze wielen op de grond en hopen dat we het volgend jaar minimum even goed zullen doen. Want geef toe: nu kunnen we moeilijk stoppen hé?

We hadden duidelijk de weergoden aan onze kant, volgens mij hadden hemel en hel het op een akkoordje gegooid: de ene deed het weer, de andere het parcours. Dat zorgde voor ideaal bikeweer, en dat heeft zeker en vast enkele twijfelaars over de streep getrokken om toch in de auto te springen richting Maarkedal. Bovendien leerden we 1250 mensen waar Schorisse ligt, want buiten Kadeetje en 50 andere locals, wist geen kat dat zo'n gehucht bestond, laat staan dat ze wisten waar het ergens lag. En als jullie tegen volgend jaar ook weten hoe je het uitspreekt dan zal de burgemeester nog contenter zijn!

Enkele Herders waren reeds van juni 2007 bezig met de voorbereidingen, en de grote contouren van de grootste lus werden eigenlijk in een uurtje of 3 op de PC uitgetekend. Het parcours werd nadien aangepast aan de verschillende afstanden en de eis naar extra offroad stukken, iets wat net iets meer dan 3 uur duurde, eerder een paar maand aan verkenningstochten. Daarvoor steek ik alle pluimen op de hoeden van onze parcoursbouwers: Levi (Flobecq, Brakel, Oudenaarde, Zuidelijk Maarkedal) en Jootje (Noordelijk Maarkedal en stukken van Zulzeke en Ronse).

Naarmate de tijd vorderde kreeg onze organisatie meer en meer vorm, alleen zagen we dat onze eigen wensen niet zo eenvoudig waren, hoeveel pijlen heb je nodig voor 135 km parcours, en waar haal je die? Hoeveel spijs en drank heb je nodig op 6 bevoorradingen, en waarom houdt den bond geen rekening qua prijsstelling met organisaties met meer dan 2 bevoorradingen? Waar gaan we starten? Hoe voorzien we warme douches en een deftige afspuit? En vooral: hoe houden we rekening met alle kritiek die we zelf geven op andere organisaties in onze verslagen? Opeens drong het door dat ik misschien iets te kritisch ingesteld ben tijdens het schrijven van die verslagen, maar we moeten doen wat we moeten doen: een toertocht organiseren die we zelf de max zouden vinden.

En in feite hebben de Herders een pak troeven: we hebben de beste streekkenners (tevens streekBIERkenners) in onze rangen die bovendien jaren (samen zelfs eeuwen) mountainbike-ervaring opgedaan hebben in deze streek. We hebben de nodig contacten: de heren voetbaleurs van KVV Vlaamse Ardennen (die nergens vermeld werden, maar die zeker een deel van het success op hun naam mogen schrijven), de bikers van 2 many bikers (merci voor de excellente afspuitinstallatie), de mannen en vrouwen die schepen zijn van kweetniewatallemaal in Maarkedal, de eigenaars van de verschillende privéstukken, die trouwens niet allemaal aangeduid werden met een privé bordje (dus opgepast GPS loggers!), de adepten van het mtb forum en de bezoekers van onze website, die onze peptalk ondergingen als brave schaapjes. Als je op al deze contacten kunt rekenen en bovendien een club hebt van herders en aanverwanten die de ziel uit hun lijf willen werken om er iets van te maken, wel beste mensen, als je dat allemaal hebt, dan is het een piece of cake om de herdermarathon in te richten.

Geen herder zal al jullie reacties zonder kiekenvel aanhoren of lezen, ze doen bijzonder veel deugd. Maar om volgend jaar nog beter te doen, gaan we wat extra herders en herderinnetjes nodig hebben, wie zich geroepen en gemotiveerd voelt, moet maar eens meerijden met ons!

De allerbelangrijkste taak voor de Herders is nu om al onze vrouwen te compenseren voor de tijd dat ze ons moesten missen de voorbije maanden. En ik kan u verzekeren dat dat een serieuze compensatie zal moeten zijn (ik moet bovendien nog altijd die kus van Katrien uitleggen aan mijn vrouw). Ik vrees dat je weinig getrouwde herders gaat zien op de volgende TT's, maar: we'll be back, in full force!

Ter info voor Mister T: De voltallige crew van de jeugdploegen van KVV Vlaamse Ardennen is bezig met het organiseren van een "Jump-party" ten einde die 4% hellingsgraad van het voetbalplein egaal te maken tegen volgend jaar!

Tot volgend jaar!

Fiere Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -