Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Omloop Het Volk - Zwalm - 31/05/2008 - Alex2 Firmie Jeroen Frederik Stevenvde Henk Jef Ben Junior Jurgen Mart JeePee Carl Scubaluc Brent Boessie
Herders,

Voor het eerst in weken reed ik nog eens op een parcours dat geen deel uitmaakte van onze herdermarathon. Na een reeks verkenningstochten, en flyerbezoeken, mocht ik nog eens mijn bike uithalen voor een toertocht.

Het weer zat alleszinds mee, ook al hadden ze het anders voorspeld. We kregen geen druppel regen, redelijk veel zon, een wolkje hier en daar, en de ondergrond was perfect doenbaar voor mijn racende ralphkes.

Weer:     

Ik besloot om mijn auto thuis te laten, en met de bike naar Zwalm te rijden, wat me 20 minuutjes kostte, ongeveer dezelfde tijd die ik nodig heb om mijn fietsrek uit te halen, mijn trekhaak vast te koppelen, het fietsrek vast te zetten, mijn bike vast te zetten, enfin ik fiets liever (zelfs op de baan), dan tijd te spenderen aan al dat geklooi met bouten en bandjes. Bovendien heb ik ook de natuur geholpen door zeker een paar kilo minder co2 te lozen. En zweet is naar 't schijnt niet schadelijk voor het milieu.

In Zwalm aan de start merkte ik dat er weer een pak meer mannen met fijne bandjes stonden dan mannen met echte banden. Tja, een wielertoeristenclub zal natuurlijk niet snel een mountainbiketocht organiseren zonder dat daar een cyclotocht naast geprogrammeerd wordt.

Maar goed, de inschrijving verliep vlot, een grote volkstoeloop was er namelijk niet echt, en we startten om iets na 8u30, nadat we allemaal onze niewste herder JeePee verwelkomd hadden. Dat is dus onze 1e post-herdermarathon-herder. Aan zijn rollend materiaal te zien was hij al direct in herder-stijl, al is het materiaal natuurlijk pure bijzaak, net zoals een goede conditie. Ons doel is om ons te amuseren, en als dat ook uw doel is, en je bent nog altijd geen herder, dan moet je dringend eens meerijden met ons!

Voor zover ik me kan herinneren was het parcours op 1 strook na (waar er vorig jaar teveel modder lag) identiek aan dat van vorig jaar. Het vreemde is dat ik vorig jaar de indruk had dat er veel meer offroad was. Maar dat zal ongetwijfeld met de modderigere omstandigheden van toen te maken hebben. Dit jaar werden onze bikes grotendeels gespaard van modder. Het eerste deel bracht ons wel een gevarieerd parcours, zelfs zonder daarbij een hoog offroad percentage te bieden. Het kon beter, maar ik vond het niet slecht. Op het einde van deel 1 kregen we nog de Berendries die we eerst offroad afdaalden langs de blaffende keffers, om daarna langs het fietspad richting Michelbeke terug afgezet te worden aan de voet van de Berendries, die we terug offroad beklommen langs de strook met die plassen, en de kasseitjes. Volgens mij is dat voor mountainbikers toch de leukste passage van de Berendries. Tijdens de beklimming werden we even opgehouden door de plaatselijke boer en boerin die voor hun wekelijks natuurwandeling op pad waren met 2 koeien! Grappig zicht. Die mensen en beesten gingen daarna vriendelijk op zij om ons door te laten, waarop wij hen al even vriendelijk bedankten.

Net na de onroad afdaling van de Berendries en de nieuwe beklimming richting zavelput, kreeg de linkertraparm van Jeroen kuren. Ter info: een traparm is een fietsonderdeel, en geen lichaamsonderdeel van Jeroen. De pech kon hij niet direct verhelpen, en daardoor eindigde daar de rit voor hem.

De rest trok naar de bevoorrading. Die was in orde. Energiedrank en water, wat fruit, koeken, en chocolade. Ze verdienen wel een slecht punt volgens Steven, aangezien de vriendelijke dame hem vroeg wie de Herders waren, en waar ze vandaan kwamen. Aleije, wieje weit ta nu nog nie? Enfin, als ze Steven hoort babbelen, zal ze in elk geval ook een verkeerd gedacht over onze herkomst hebben, das ook de reden waarom ze beter niet naar mij luistert.

In deel 2 ging het tempo vooraan iets omhoog. Als ik Steven zo beklimming na beklimming naar boven zag spurten, zat ik telkens te denken: "miljaarde, de volgende beklimming zal hij toch ietske meer op het gemak moeten doen", maar neen zene, de volgende keer deed hij het gewoon nog eens over, op een even groot verzet, en met hetzelfde gemak! En ik op de koffiemolen maar blijven proberen aanklampen. Ben had er minder problemen mee, en deed zelfs goed mee, totdat Steven er op een plat stuk tegenwind net voor de aankomst nog eens een lap op gaf, dat was er voor ons toch teveel aan zene. Carl had net iets meer problemen dan mij, na de 5e klim of zo was Carl eraan voor de moeite, de rest volgde nog iets verder.

Naar het einde toe vond ik dat er toch wel vreed veel baan in kwam te zitten, weliswaar bleef het parcours goed afwisselen, maar mijn banden sleten iets teveel, en aan de zachte ondergrond ligt dat niet!

Parcours:    

De afspuitinstallatie bleek over 2 spuiten te beschikken. Nog een geluk dat het schoon weer was en er weinig volk kwam, want anders was het hier aanschuiven geblazen. Maar ik ga ervan uit dat de organisatoren qua opkomst en modderigheid al genoeg ervaring hebben om te weten waaraan ze zich mogen verwachten.

Organisatie:     

Den après bleef beperkt tot 1 Ename-omgang, waarop Steven bekend maakte dat hij nog eens zou vertrekken voor de 50 km, nu samen met enkele forumbikers, en da was geen grap. Ja hallo zeg, zo spurten, en dan doodleuk vertellen dat hij nog eens gaat rijden. Ter info: de dag nadien was Steven ziek!

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -