Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Greenbikers zomertocht - Bornem - 08/06/2008 - Alex2 Firmie Juke Janten Scubaluc Dominique
Herders,

Deze morgen eens naar Bornem afgezakt, en nee, niet om de dodentocht te wandelen maar om de toertocht van de Greenbikers te gaan rijden.

De inschrijving was om 08u00 en het beloofde (volgens de Frank D.B.) een mooie dag te worden, in ieder geval toch beter dan gisteren op de regiotour.

Ikke, en Herders Firmie, Janten, Juke en ons nieuwe lid Dominique (Demonic van het forum) waren present rond dit uur om ons in te schrijven. Herder Alex2 zou later vertrekken want die wilde het zonnetje zien, of hij nu zijn vrouw, kinderen of Laura van daarboven bedoelde weet ik niet, maar die van daarboven hebben we niet gezien. Nu, het regende niet en dat was al beter dan wat we de voorgaande dagen over onze kop gekregen hebben.

Weer:    

Na de inschrijving aan het cultuurcentrum die overigens vlot verliep waren we er helemaal klaar voor.

Eerst een beetje door het centrum van Bornem gereden en dan konden we er aan beginnen aan wat een beetje de rode draad in deze rit zou worden. Kortgemaaid gras waar die jongens (en misschien meisjes) van de Greenbikers zo te zien heel wat tijd en moeite in gestoken hadden. Na nog een paar straten stonden we opeens voor een gesloten hek aan het kasteelpark, een poort die normaal gezien om halfacht zou opengedaan worden maar pas rond kwart voor negen geopend is. Spijtig dat we daardoor een 900 meter in het park moesten missen.

Ok, verder dan maar en na de oversteek van de rijksweg richting Buitenland (zelf zover hebben ze ons gestuurd) lag er terug zo een gemaaid stuk langs diezelfde rijksweg op ons te wachten. Toevallig reed ik op kop en heb daardoor niet gezien dat Firmie een Ronny gezet heeft, en dat Janten die zijn onfortuinlijke voorganger niet meer kon ontwijken maar besloten had om een vroegtijdig bad te nemen, toemme toch, niet gezien, dus nooit rij ik nog vooraan, kwestie van toch maar niets van sommige kunstjes te moeten missen.

Onze Firmie had hierbij zijn vinger uit de kom gekregen en later bleek zelfs nog een barst in te zitten, maar dat weerhield er hem niet van om de tocht toch verder te zetten (rare jongens toch die Herders) Janten die het niet zag zitten om doornat de rest van het parkoers af te haspelen besliste dan maar om de 30 te rijden met in zijn spoor Juke om hem gezelschap te houden.

Na de hergroepering heb ik maar wijselijk besloten om Dominique en Firmie die over een betere conditie beschikten dan ondergetekende te laten rijden.

Wat nadien nog volgde waren naast wat kasseistroken hier n daar, leuke stukjes langs de de dijken van de Schelde en oude afgesloten armen van diezelfde rivier, met zelfs een stuk waar we konden kiezen tussen technisch en niet technisch. Hoe het niet technische stuk er bij lag weet ik niet, maar het andere deel was toch van blij dat ik glij, leuk.

Spijtig genoeg had men door het weer van de laatste dagen verschillende stukken offroad er van tussen gelaten, maar dit deed geen afbreuk aan hetgeen we voorgeschoteld kregen, men heeft er gezien de omstandigheden er het beste van gemaakt.

En dan kregen we nog als apotheose een stuk ?spielerei? in het Nonnenbos (die we niet te zien kregen........de Nonnen hé) waar men met linten een leuk technisch parkoers uitgestippeld had, terug richting start/aankomst.

Parkoers :     

Bij de aankomst de bike aan één van de 5 afspuitstanden gereinigd, en dan in de bewaakte en gratis parking geplaatst, om dan nog een paar kleine glaasjes gerstenat te nuttigen, waarna ik met een voldaan gevoel terug naar huis toe kon.

Organisatie :     

Bedankt aan mijn medebikers en aan de organiserende club ?de Greenbikers? voor een leuke voormiddag plezier.

Scuba,

Nog enkele foto's gevonden

http://www.greenbikers.be/zomer2008/pages/DSC_0118%20109.htm Firmie
http://www.greenbikers.be/zomer2008/pages/DSC_0195%20185.htm Scuba
http://www.greenbikers.be/zomer2008/pages/DSC_0472%20454.htm Alex2
http://www.greenbikers.be/zomer2008/pages/P1010898%20038.htm Alex2
http://www.greenbikers.be/zomer2008/pages/DSC_0117%20108.htm Demonic
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -