Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Fitamorfosa Brabant Tour - Grotenberge - 21/06/2008 - Firmie Gunther Sven Ben Mart Janten Scubaluc Dominique Patrick Boessie
Herders,

Afgelopen weekend stonden er normaal gezien twee mooie ritten op de kalender, deze van Kluisbergen en deze van Malmedy, beiden op zondag. Uiteindelijk is daar op zaterdag nog een derde bijgekomen.

Als herder Emmanuel ook aan de start verscheen na wss een nachtelijke uitspatting, dan waren er 11 herders van de partij, waaronder twee nieuwe Herders, Gunther (die ik alle dagen op het werk tegen kom) en Dominique2.

Aangezien we nog eventjes moesten wachten op Boessie, namen we van de gelegenheid gebruik om wat foto's te nemen (deze zijn trouwens hier te bewonderen): enkele groepsfoto's, maar vooral nieuwe individuele foto's in herderstenue voor onze site. Het zal wat tijd kosten om 60 herders van een nieuwe foto te voorzien, maar de meesten zijn nu reeds up to date (http://www.herders.be/herders.html)

Weer:      

Het verschil in conditie kwam terug snel naar boven en er werden groepjes gevormd, zoals gewoonlijk zat ik niet bij de kopgroep en nu ook niet bij de staart. Scuba je hebt gelijk door te trainen maak je vordering :-). Samen met herder boessie dus de hele tocht in de middenmoot gereden of waren het de fietsen die het goed konden vinden? Zoals we scubaluc kennen kwam het vadergevoel terug naar boven en ontfermde zich over gunther die de eerste keer met ons meereed en zo de tocht ook uitreed ,chapeau.

Sven en Levi gingen verdacht goed mee; ze hadden zelf de force om af en toe eens stevig aan de kop te sleuren. Levi had na onze herdermarathon geen mountainbike meer gezien en Sven had het na een kleine ingreep wat rustig aan moeten doen. Maar van hun maand mountainbike inactiviteit was niet veel te merken. Idem met Dominique2, onze nieuwkomer. Die sloot overal vlot aan bij de kopgroep.

Er was maar liefst 85% off-road aangekondigd. Of dit er effectief zoveel waren doet er niet toe, maar we kunnen wel vertellen dat het zeker de moeite was. Bij elke bospassage waren technische stukjes voorzien, de off-road stukken volgden elkaar snel op en ik had de indruk dat bewust de gemakkelijke stroken gemeden werden als er in de buurt iets moeilijkere te vinden waren. Er moest ook geklommen worden, geen klimmetjes zoals zondag op de Kluisberg, maar uiteindelijk zaten er iets meer dan 500hm in het 50km parcours.

In de buurt van Bambrugge, aan het meer, waar ook één van de bevoorradingen van de regiotour is gelegen, kregen we zelf de keuze tussen een steile en een zeer steile afdaling. De meeste herders gingen voor de steile, maar uiteindelijk bleek de zeer steile toch iets beter te liggen. Patrick, Sven en mezelf reden er vlot naar beneden, Firmie vond het te voet toch iets gemakkelijker.

Parcour:     

Er kwamen mooie stukken, single tracks ,eigenlijk alles wat een mtb tocht moet hebben. Ook nog een splitsing met steile afdaling en extra steile afdaling, denk dat de tandem boessie,janten 5 minuten getwijfeld heeft welke nu de verstandigste was. Blijkbaar hebben boessie en ik de eerste bevoorrading gemist want we stonden al terug vertrekkensklaar op de tweede, maar dat wisten we toen nog niet. Onder leiding van zwiebertje (met aangepaste herderkleurige helm) kwam de herderbende voor het rijkelijke buffet van rozijnen,koeken cake,cola,water,fruit ?) aan.

Na een paar mooie offroad stukken in k'weet nie welk dorp na 10 km terug een feestmaal. Waarschijnlijk hadden de organisatoren vergeten te vermelden op de flyers dat het om een sneukeltocht ging.

Bevoorading:      

Dan begon het mis te lopen, na een 45 km opeens geen pijlen meer te vinden ,je zag langs alle kanten mtb'ers op het kruispunt. Samen met gunther, boessie alle mogelijke richtingen geprobeerd maar niks meer te vinden (sabottage?).

Enfin toch de kantine terug gevonden na 51 km. Dan de aprés ... goed heel goed, ondertussen kwamen de herders binnen die nog een extra lus van 25 km die er 20 km bleek te zijn ,zo was herder levi zijn nieuwe trek ook gerodeerd.

Na het nuttigen van de befaamde brunettes en blondines en het aanhoren van hoe leuk deze tocht was,voldaan en tevreden naar huis gegaan.

Deze tocht staat alvast met stip in de agenda 2009.

Herders : die er niet bijwaren,een leuke tocht gemist

Groeten herder Janten, met stukjes van Herder Ben
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -