Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Black Forest Ultra Bike - Kirchzarten - 22/06/2008 - Franky
Zondagmorgen in Kircharten om 8u20 met een hartslag van 143 en de muziek door de boxen van AC/DC " HIGHWAY TO HELL " vertrokken voor de marathon, 77 km lang 2000 hoogtemeters, en het was naar de hel !

De temperatuur was 24 graden en we begonnen vanaf de eerste kilometers met klimmen, en de beklimming werd nog wat steiler. Doseren was de boodschap, klein schakelen en blijven verder rijden. Ik dacht dat er geen einde aan kwam, 20 km klimmen dat was pas zwaar. Dan wat afdalen en nog een paar klimmetjes en er was op ongeveer 30 km een bevoorading, voor mij was dat iets te laat om goed te zijn. Sportdrank gedronken en een energiereep gegeten en terug vertrokken.

Ondertussen was de temperatuur al boven de dertig graden, en het klimmen werd er nog zwaarder door. Maar na het klimmen kwamen de afdalingen, en ze waren meer dan welkom. Er was nog een bevoorrading op 48 km en nog een op 57 km en dan kwam er een héél mooie afdaling van in Stollenbach tot in Oberried bijna 8 km lang.

Dan was het nog ongeveer 10 km tot aan de aankomst met nog één zware klim, en daar tijdens de laatste klim heb ik Franky en Erik nog gezien, onze afstanden kwamen daar samen. Ik riep nog naar Erik " ik zit kapot " ik ook riep hij terug en weg was hij. (liefde is...)

Maar dan de laatste kilometers dalen, het einde kwam in zicht en de adrenaline deed haar werk. De aankomst, zalig, ik ben er, kontent dat ik aangekomen ben. Het was een héél mooi parcours, maar 3 bevoorradingen is wel wat weing voor zo'n zware tocht.
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -