Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Ronde van Maarkedal - Leupegem - 28/06/2008 - Firmie Gunther Sven Juke Pete Stevenvde Henk Jef Junior Jurgen Mart Janten Johan
Herders,

Deze morgen stonden we met elf Herders aan de start: 9 aangekondigd waaronder nieuwkomer teknopete + Junior & Jurgen die hun komst traditiegetrouw niet aankondigen op het forum... We gaan daar allicht punten voor moeten aftrekken. Henk en Firmie gingen wat later van start. Iets wat Didi blijkbaar ook gedaan had, want hij stond aan de aankomst toen wij terugwaren. Hij had een kortere afstand gekozen en was zo voor ons terug. 14 herders dus. Niet slecht als je weet dat het de dag erna Ronse is.

Weer:     

Het weer viel al bij al nog mee: er was wel wind en we hebben onderweg wat druppels op onzen helm gekregen maar dat vinden wij niet erg.

In het begin voelde niemand zich geroepen om direct de kop te trekken tegen de wind in. We gingen dus rustig van start. De keienstrook vd oude spoorwegbedding lieten ze vakkundig links liggen. Wij dus content. Enkele km verder moesten we toch op die stenen, maar ook dat viel nog mee: ze hadden er een dun laagje zand en ander fijn dings over gestort zodat de puttekes goed gevuld waren en dit een vlotlopende stook werd. Tot op het punt waar die vrachtwagen waarschijnlijk leeggelopen was. Vanaf dan was het nog een km of twee ploegen door die stenen. Daar is dus maar een oplossing voor: handen losjes op het stuur en volle bak gas geven om bovenop de stenen te blijven ipv in dat figuurlijke moeras te verzinken. Daardoor reed ik wel voorbij de kudde Herders en enkel Snelle Luc van't Forum was geinteresseerd in waar ik naar toe reed. Luc en zijnen maat namen dan over en hielden er zo het tempo in, waardoor enkel Sven, Steven, Mart en Jef nog terug aansloten.Ik had op voorhand nog gedacht dat dit een mooi ritje zou zijn om eens lang samen te blijven met de bende, maar door mijn eigen fout lag de boel al zo vroeg uiteen.

Na die stenenstrook reden we richting Schelde waar we kilometerslang een paralelle veldweg volgden. Hier stond het gras wat te lang en dit in combinatie met spoorvorming creert soms gevaarlijke toestanden. Net een mijnenveld waarin je rijd. Maar zoals in een mijnenveld is het hier ook verstandig om enkele bikers voor te laten. Zo zie je tenminste of alles bereidbaar is. Die regel was voor Mart niet voldoende want hij slaagde er net achter mij nog in om toch in het decors te gaan.

Ondertussen waren we al in Kluisbergen aangekomen waar ze ons recht naar de voet vd Oude Kwaremont stuurden.

Hier moesten we niet tot boven: nog voor het centrum stuurden ze ons rechts, de Nieuwe Kwaremont over, waar we nog enkele stukjes op en af mochten voor we terugkeerden. De Patersberg lag daar ook nog ergens en dus smeten ze die eveneens voor onze wielen. Wel de roadversie. Jammer, want het weer liet het toch wel toe om hem offroad al fietsen mee te nemen. We zijn tenslotte toch MTBikers he.

Via Zulzeke en net iets teveel baan, stuurden ze ons opnieuw richting Melden en die spoorwegbedding. Daar stond de enige bevoorrading van de tocht opgesteld in het midden van die bedding. Perfect uit de weg voor iedereen... dachten ze... tot er twee grote pletwalsen afkwamen om die stenen vast te rijden. Gelukkig hebben die mannen een toerke rond gedaan met hun machines zoniet zou er enkel nog heeel plat water overgebleven zijn op de bevoorrading. Die was trouwens perfect voorzien: Cola en Sportdrank, Fruit, Koeken en energiebars. Meer moet dat niet zijn! (mag natuurlijk wel)

Kort na de bevoorrading kregen we al de koppenberg voor onze wielen geschoven. Doordat het net lichtjes begon te regenen lag die er behoorlijk glad bij. Steven en Jef moesten hier afhaken. Sven liet het niet aan zijn hart komen en stormde koffiemolengewijs voor ons het steengat boven. Zijn conditie zou nog bijlange niet in orde zijn, maar met hetgeen ik vandaag zag denk ik wel dat hij niet van plan is om er zich in Houffa vlug te laten afrijden. Hou hem maar in de gaten! Mart hing in de bergop regelmatig aan de rekker maar slaagde er steeds in om vooraan terug aan te sluiten. Na de koppenberg vergaten ze nog een mooi stukje ofroad en stuurden ons ze stillekes aan richting Etikhove waar ze de taaienberg offroad nog hadden klaargelegd, maar eerst stuurden ze ons nog over de kasseien vd Mariaborre gevolgd door de steenbeekdries die we vandaag gelukkig niet helemaal moesten beklimmen.

Via Etikhove-centum stuurden ze ons terug richting Leupegem en dan weet je dat je onvermijdelijk over de wortelklim vd Ladeuze moet. In herdertermen: het Hol van Pluto. Sven probeerde als eerste, maar hij was er al op voorhand van overtuigd dat het niet ging lukken door de schade vd quads. Slechte ingesteldheid dus en voetje aan de grond. Zelf vond ik dat hij er nog altijd doenbaar uitzag. Me goed gelanceerd en door het midden bovengereden. Content van mezelf, maar dan glijdt men voorwiel toch wel weg zeker. Shit! nr twee te voet. Mart zag het dan niet meer zitten en stapte al voor de wortel af. Via de gekende paadjes ging het dan richting Sportkot waar al enkele shortcutters op ons stonden te wachten.

Het was een goede tocht, maar mits wat aanpassingen kan het fungehalte hier en daar nog wat verhoogd worden.

Parcours:     

De afspuit was in orde, inschrijvingen en bevoorrading gingen vlot. Bepijling ok (allemaal echte pijlkes!)

Organisatie:     

Herder Johan
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -