Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Waterhoek Toertocht - Waregem - 05/07/2008 - Firmie Gunther Joeri Sven Ben Mart Carl Dominique Twix
Herders,

Het was lange tijd heel stil op ons forum en het zag dus er naar uit dat we niet zo actief gingen zijn op zaterdag. Maar uiteindelijk stonden we toch met 10 Herders aan de start van deze eerste Waterhoek Toertocht te Waregem.

Tijdens de inschrijvingen in de plaatselijke feesttent konden we genieten van een potje voetbal tussen een ploegje gesponsord door een tegelbedrijf een een ploegje gesponsord door een verzekeringsagent. We zouden daar met onze groene outfit ook niet misstaan hebben. Maar we vertrokken dus met ons 10'nen onder een licht dreigende hemel.

Weer:    

Het parcours kan je het best omschrijven als een aaneenschakeling van verschillende bospassages. Deze passages waren best wel leuk om te biken: draaien en keren, opletten voor laaghangende takken, af en toe het zadel naar boven wippen om een omver gevallen boom te overwinnen en hier en daar het gas lekker open en slingeren tussen de bomen. Maar de verbindingswegen waren niet echt de moeite, gewoon omdat er teveel road in zat.

Parcours:    

Sven had op voorhand beloofd er een goede lap op te geven. Uiteindelijk is die lap er niet echt gekomen. Misschien maar goed ook. We verdeelden ons mooi in 2 groepjes, laten we het de snelle en de heel snelle mannen noemen :-). Maar toen Dominique2 last had van een leegloper, en de heel snelle mannen hald hielden om dit te herstellen, kwamen de snelle mannen opnieuw aansluiten.

De organisatie was best wel in orde. Een redelijke uitpijling, goede bevoorradingen, een grote en heel propere bike wash en een boterham die lekker smaakte bij een glaasje herste-nat.

Organisatie:     

Een reporter van Radio 1 (Joris Vergeyle) was speciaal naar Waregem afgezakt om de Herders de komen interviewen. Het interview kaderde in een reportage over Sven Nys, en hij wilde weten wat het verschil is tussen mountainbiken en veldrijden, en waar dus voor Sven Nys de moeilijkheid zit. Voor Ronny, Sven en mezelf was het onze vuurdoop. We hebben dan ook naar best vermogen antwoorden gegeven op de verschillende vragen die ons gesteld werden. Allen dus luisteren, nu dinsdag tussen 11 en 13u, naar Radio 1.

Onder een lichte regenval vertrokken we dan allemaal huiswaarts ...

Greetz
Herder Ben
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -