Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Maldegem - 05/07/2008 - Vincent
Herders,

Wij prefereerden wat meer km te rijden en besloten daarom naar Maldegem te gaan. We namen de start om 09h en zonder daarom te forceren meteen aan een leuk tempo. Je weet bij voorbaat dat je hier geen hoogstandjes moet verwachten op gebied van klimmen (toch 150 hm) en techniek. Maar de organisatoren zijn er toch in geslaagd een mooi parcours uit te zoeken met voldoende variatie.

Er waren veel stukken bij die ik niet kende (en ik draai toch al een paar jaartjes mee), stukken vochtig bos, zand, en soms redelijk geaccidenteerde tracks. Het rubber ringetje van mijn achterdemper was eraf geduwd wat toch betekent dat de vering serieus heeft moeten werken.

Mijn gemonteerde Fast Freds zijn dan wel een plezier om op goed lopende stukken te rijden maar eens op vochtige en modderachtige stukken (gelukkig niet veel) geraak ik volledig het noorden kwijt. Met 4 kg druk wil de fiets alleen maar rechtdoor en wanneer door een voorligger ,ik eventjes moet stoppen geraak ik gewoon niet weg uit de zompige bosgrond. De bevoorrading laat wel lang op zich wachten (43 km) maar is ok.

Vanaf km 30 zijn we toch iets meer aan het doorjassen en de bevoorrading komt niets te vroeg (geen drinken meer in de drinkbus). En na een beetje gegeten te hebben gaan we terug vol door.Drie man gaan mee met ons en na enkele km beginnen mijn benen te protesteren. Eentje gaat eraf en ook Wouter moet passen. Ik ben tevreden want ik roep op Vincent om te wachten op Wouter, een mooi excuus want mijn pijp gaat ook uit. Maar Wouter heeft zichzelf blijkbaar opgeblazen en de laatste km rijden Vincent en ik alleen door. Een beetje vervelend want de laatste stukken blaast de wind venijnig op kop.

Het weer is uitstekend, bewolkt maar warm en na aankomst begint het te regenen, goed getimed dus.

Parcours is zeer goed uitgepijld en ok, meer kan je hier niet verwachten.We halen toch een gemiddelde van 25 km/h

Spuitinstallatie is ok.

Na een douche en twee Leffe's moe maar voldaan naar huis.

Diesel Geert
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -