Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
3e Brigandsbikers MTB tocht - Ingelmunster - 12/07/2008 - Alex2 Jef Gunther Joeri Sven Ben Mart Janten Ardi Dominique
Ben ik de enige die de 105 heeft gereden ? Er was inderdaad wat veel regen gevallen, maar dit was toch een goed berijdbare tocht ? Ik denk dat er Herders zijn die achteraf zullen gezegd hebben dat ze toch beter voor de 105 zouden zijn gegaan ? Niet ?

Vrijdagavond kregen mijn vriend Martin en ik een mooi overnachtingsplaatsje in de buurt van het plaatselijke tennisterrein. Bedankt Mr. T en voorzitter ! Het was daar heel rustig, tot ik zo rond 22u30 mij klaarmaakte om in bed te kruipen, toen opeens een auto naast mij kwam te staan. Het bleek de parcoursbouwer en een collega Brigandbiker te zijn. Met een pint bier verbroederd en zo nog wat parcourskennis opgedaan ;) . Mr T en nog een viertal kwamen ook eens goedendag zeggen, maar de uitnodiging om nog een pintje te komen drinken heb ik wijselijk geweigerd. Het was toen al 23u geworden en ik had de 105 km in gedachten en dan wil ik wat fris zitten. Misschien volgend jaar Mr T !

's Morgens de collega Herders een goedemorgen gewenst en samen met Martin B, ben ik aangezet voor de 1ste lus (40km) en eerlijk gezegd was dat flauwe pap. Zoals Demonic al schreef : een echte VELDtoertocht. De 1ste 20 km waren nog te doen, maar de 2de 20 waren heel veel weg en niets van die specialletjes die in de 60 km lus zaten. Martin is van het Pajottenland en rijdt maximaal 70 km ritten. Voor hem was dit zijn eerste 105 kmrit en dan is 40 km een goede inloper. We reden gedoseerd op 21-22 km/u met een hartslag van ongeveer 100. De 1ste en 2de bevoorrading waren perfect. Alles er op en er aan, in overvloed. Op de 1ste bevoorrading zijn we Jef tegengekomen. De bepijling vond ik niet altijd super. In het bos van het provinciaal domein zijn we effekes misreden. Een pijltje meer was wenselijk. Ik mankeerde vooral de "bevestigingspijltjes", na de bocht.

Daarna zijn we begonnen aan onze tweede lus, die van 65 km. Opnieuw door dat park, maar er was al duidelijk verschil met de eerste passage. De wortels kwamen al eens boven en het werd nog technischer. De 65 was héél leuk, sommige stukken wat modder maar nog niet om te voet te moeten gaan. Op het gladde glibberige vlakke ben ik overal doorgeraakt, maar die 2 steile klimmetjes om terug op die kanaalweg te geraken en nog eens op dat crossparcours waren mij te glad. Zo te zien aan de sporen heeft menig daar voet aan de grond gezet.

Ik heb me wel mispakt aan dat kleine grachtje ergens op een braakliggend stuk grond (langs de rechterkant van het kanaal). Het leek me te breed om over te springen, maar afstappen wou ik niet en ben er toch ingereden... ik kreeg mijn voorwiel niet voldoende omhoog en de fiets bleef steken in de gracht. Een klein koprolleke tot gevolg met wat lichte scharten op knie en heup. Alsook doet er een rib wat pijn... :oops: In mijn achterwiel zat een spaak losgesprongen en het wiel heeft een slag gekregen. Dus dat wordt herstellen.

Ooigembos was genieten, alsook het crosscircuit. Als je hier al eens 's winters gereden hebt, dan weet je het verschil wel. Op de autocircuit ben ik zonder moeite de "bergen" opgeraakt, maar door de val wou het kopke niet meer mee en die afdaling die ik normaal naar beneden rij, heb ik te voet gedaan :roll: :oops: . Ik was content dat ik op dat circuit met een fully reed. Het "brainke" heeft daar serieus veel moeten "denken" :lol:

Daarna zijn we sneller gaan rijden tot 24 à 25 km per uur. Ik had nog veel over en moest er een 125 geweest zijn, ik had die ook uitgereden. Martin heeft zijn dipke op kmpaal 80 gekregen, maar dat was ook meer het kopke dan de benen. Uiteindelijk hebben we 6u12min gefietst, 105 km, met 17 gemiddeld. Gemiddelde hartslag was 125, maximaal 159.

Of ik nog terugkom naar deze rit : ja, al is het maar om het mooie overnachtingsplaatsje en de gezellige verwelkoming, maar het zal ten koste gaan van de andere toertochtinrichters, want ze gaan bijna allemaal over hetzelfde parcours. En op den duur is het plezante daar van af. De Brigandbikers hebben dus een plaatsje in mijn mountainbikehart veroverd :mrgreen:
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -