Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Oosterzele - 09/08/2008 - Henk Firmie Jef Jeroen Mart Janten Scubaluc Brent Dominique Stevenvde
Herders,

De meeste weekends is de keuze van TT nogal vanzelfsprekend ? er is er altijd wel eentje die er bovenuit springt, en daardoor op het lijstje van de Herders komt te staan. Niet zo voor zaterdag 9 augustus, waar we keuze hadden uit Knesselare (Kappelekesfeesten-tocht) en deze hier, Oosterzele dus, georganiseerd door WTC De Zwervers..

Oosterzele haalde het, niet zozeer om zijn wielerlijke kwaliteiten, maar wel omdat deze tocht als eerste werd aangekondigd op het herderforum. Bovendien hadden we afgelopen week nog pas Kruiskerke gereden, wat bij ons weten ook ergens links van Gent moet liggen. Liefst geen twee keer van hetzelfde, en dus werd gekozen voor Oosterzele.

Over het weer geen klagen : niet te warm, licht briesje, half bewolkt.

Weer :     

De inschrijving verliep vlot, als voelden de MTbikers zich veruit in de minderheid tussen de vele wielertoeristen. Ook hier het typerende WT-volk : de iets oudere, soms ietwat corpulente wielertoerist, waggelend op de ijzeren schoenclips.

Herder Boessie, welke zich eveneens had opgegeven als deelnemer, belde af met zijn GSM en een kater (de lokerse feesten waren blijkbaar iets TE leuk geweest).

Iets na het afgesproken startuur vertrok de meute richting Zuidwesten. Weinig bikers tegengekomen, en jammer genoeg ook weinig interessante stukjes. De eerste bevoorrading, op het pleintje van Belsele (denk ik) : 2 wielertoeristen onder een parasol, die ervoor zorgden dat er geen koekje teveel werd opengedaan. Veel werk hadden ze niet, er was met name maar één soort : een suikerwafel. Verder plaklimonade, banaan en appelsien. Povertjes jongens, dat kan VEEL beter.

Bevoorrading :   

We rijden verder richting Semmerzake en dan Gavere. Iedereen merkt onmiddellijk dat de tocht ruim te leen gaat bij de Bloso-routes, soms in tegengestelde richting. De Bloso-paaltjes worden gretig gebruikt, hier en daar wordt het Bloso-pijltje schaamteloos overplakt met de TT-pijl. Onaanvaardbaar!

Na de wel zeer bekende zandstukken rond de radar wijken we uiteindelijk af, zoetjesaan terug richting Merelbeke. Geen moment te vroeg, we begonnen ons al af te vragen waarom we nu eigenlijk betaalden.

Kort nadien, op de tweede bevoorrading, werd nog pijnlijk duidelijk dat de organisatie weinig idee heeft wat MTBikers willen? ze hadden zelf duidelijk nog nooit een TT gereden, laat staan dat ze enig idee hadden waar hun eigen parcours liep. Ook deze bevoorrading was te zuinig ? zelf een extra bekertje limonade werd slechts halfvol bijgevuld?.

Na de bevoorrading kregen we toch iets meer off-road, maar dit kon deze tocht bijlange niet goedmaken ? we bleven op onze honger zitten. Het voordeel was wel dat de meute goed samen bleef, eerder uitzonderlijk.

Parcours :   

De apres maakte al wat goed; maar we stellen ons toch de vraag waarom deze organisatie eraan houdt een tocht voor MTBikers uit te pijlen ? ze hebben niet de ambitie om de bikers iets te bieden. Jammer genoeg kunnen we slechts één antwoord bedenken (€€€).

Dit verslag werd geschreven om Herders eraan te herinneren deze tocht volgend jaar NIET te doen.

Herder Jeroen
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -