Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
13de veldtourtocht statiekermisse - Nazareth - 27/09/2008 - Joris Joeri Henk Timmy Jef Mart Carl Janten Jakob Scubaluc Dominique Twix
Deze morgen getwijfeld of de lange koersbroek uit de kast mocht, maar als je de deelnemende herders bekeek wist ik al dat dit niet lang nodig zou zijn.

Weer:      

Rond half negen gestart met herder Scuba, Carl, Henk, Diederiek, Dominique2, Mart en mezelf. Dominique2 kwam als thuisrijder als een ingepakte poolreiziger al redelijk bezweet toe, of was hij zodanig tevreden met zijn nieuwe herderoutfit dat hij maar alles tesamen aangedaan had ?

Een maat van Dominique2 zette ook zijn eerste stappen in het mtb gebeuren met een spliksplinternieuwe Speci model 2009, en die ziet er goed uit,n u hem nog overtuigen dat het baanfietsen maar niks is en we hebben er een nieuwe herder bij.

De tocht starte via de bloso Nazareth ,aja kan ook niet anders als Nazareth het startpunt is. Vanaf dan hebben we eigenlijk maar bloso routes gereden en een stukje privee bos in Zevergem wat ons wel kon bekoren, om dan naar de eerste bevoorading in Gavere te rijden, die heel summier was (cola, water, banaan, cake), tja die herders zijn veel gewoon op cullinair vlak. Precies toen hadden we 23 avs en 25 km, hier en daar al een herder rood aanlopend en hijgend en o zo dankbaar dat de bevoorading er was.

Parcour:    

Heb Carl nog horen zeggen dat het nog zou versnellen en of het van dat was... Via een paar leuke boerepadwegelkes, de ROTS, en waarschijnlijk helft van Bloso Gavere je weet wel de radar,en die verdomde slecht lopende paadjes er rond. Met een avs die redelijk in de hoogte geklommen was reden we nu richting Semmersake.

Ondertussen was ik wel de kopgroep een beetje kwijt geraakt en probeerde ik terug te keren maar jammer maar helaas trok Diederiek de kop en dan was het boven de dertig heb ik horen zeggen, en ben ik maar alleen beginnen fietsen.

Iedereen dacht al, het heel slechte stuk, waar het altijd drassig ligt tussen de schelde en scheldemeander te moeten doorsteken maar helaas, we reden er naast. Nu nog de brug over,hier en daar een veldwegel en we kwamen het bord nog 1 km tegen.

De boterham met huufdflakke mee mosterd smaakte heerlijk alsook de blonde leffe die in de prijs inbegrepen was. Op de aprés herder Twix,Joerie en kleine mannen tegen gekomen dus de voortzetting van het herderbloed is een feit.

Blijkbaar hebben alle herders de laatste 25b km goed doorgereden want mijn avs 24,2 en 49 km volstonden niet om bij de eersten aan te komen: http://connect.garmin.com/activity/933691.

Diederiek had 25,2 avs op dezelfde afstand, het scheelt niet veel maar die 1 km doet zeer om aan te klampen.

Organisatie:    

Herder janten
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -