Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT - Wachtebeke - 20/12/2008 - Alex2 Bulchman Mart Scubaluc Boessie
Herders,

Zaterdagmorgen 08.50 en behoorlijk druk aan de sporthal Puyenbroeck,ondanks het grijze weer. Inschrijven gaat vlot... Het was reeds 10 na 9 en geen herder te bespeuren. euhhh Net voor ik op men bike spring komt er een bike-collega van ?De lijn? me tegen. We vertrekken samen voor de 45 km. In afwachting van men nieuwe set banden (rithey?s premo.)die ik besteld heb en op aanraden van Ronny, heb ik op vrijdagavond nog nen tracteurband onder men frame gegooid die ik van onder het stof heb gehaald. Nen panaracer "dart" 2.1 is het.

bikemagic

De rit;

Direct na de start in het domein komen de eerste modderstroken ons tegen. Er wordt gevloekt,gestoempt te voet gegaan?..en dit in de eerste km?s. Ohh daar gaat men hartslag...165,180..dada "zones". We verlaten zuidwaarts het domein dat eigenlijk poepsimpel is, maar door bikers die links en rechts proberen overeind te blijven blijft het zoeken naar het juist spoor en cadans, en maakt het hier uiteindelijk een vrij leuke passage. We biken over onverharde wegels naar Mendonk. Mendonk ligt in het industriegebied en dit betekent dat we het bos van Accelor Mittal opzoeken. Zeg maar eigenlijk, Sidmar want de chique klinkende naam Accelor Mittal stelt deze dagen niet echt veel meer voor,de gloriejaren zijn over... Telkens opnieuw rijden we hier de klassieke wegels af, nochtans ligt hier een track van 7km offroad die op zondag druk wordt bereden door competitierenners. De 7km tellende track is leuk, stuurbreed breed ,zwierig rond bomen en struiken draaien, zandbank in en uit en kleine knikjes zijn hier verscholen. Spijtig.

De bevoorrading was super, rijkelijk buffet in een welriekende bezette koeienstal, orgineel. Met 4 dames uitgedost in een kerstmannekeskostuum. Eerlijk, ik denk dat de 4 dames liever een koop-zaterdag wilden dan in die koeienstal te staan.

Na het bos rijden we via een parallel weg (Zelzate- Antwerpen) naar Moerbeke. Daar wordt het heidebos aangedaan. Hier ken ik elke bocht en bult, ik geef er een lap op,men bike collega stampt mee?.De panaracer doet zijn werk, snijden door modder. Het blijft vettig rijden en het gestoemp begint in men benen te kruipen. De wijzer toont 40 km aan en naderen weer het domein, we lassen een coolingdown in en praten nog wat over koetjes en kalfjes.

De bikewash ging vlot ondanks het vele volk.

De modder vloog eraf en we verlieten stilletjes het domein Puyenbroeck.

C.U
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -