Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Jan de Lichte - Zottegem - 03/01/2009 - Joris Mart Bulchman Alex2 Freddy Ben Maarten Tom Firmie Jeroen Scubaluc
Beste Herders,

Aan alle bezoekers van onze website: een gelukkig en sportief 2009; laten we er samen een fantastisch mountainbike jaar van maken! Ons grootste voornemen voor het nieuwe jaar is om jullie opnieuw een vlekkeloze Herder Marathon te kunnen aanbieden. Deze 2de Vlaamse Ardennen Herder Marathon Classic (website) zal doorgaan op zaterdag 23 Mei 2009.

Terug naar de orde van de dag dan. Het was koud, ergens diep onder het vriespunt, er hing mist en de beloofde zon had in Zottegem en omstreken de kracht niet om deze witte sluier te doorbreken.

Weer:   

Maar deze weerssituatie zorgde wel voor ongeziene taferelen. De vochtige mist en het opstuivende zand en stof bleef hardnekking aan de mountainbike vriezen. Dit leverde volgende leuke foto's op:De grote pechvogel van de dag was Maarten die met een vast gevroren body nooit van start is kunnen gaan. Als ik het goed gehoord heb ging'ie zijn body laten vastlassen bij Vincent :)

Mart en Tom2 waren de snelheidsduivels van dienst. Ze reden dan ook steeds vooruit op het Herder peletonnetje waar ik ook deel van uit maakte. In dat peletonnetje werd het tempo vooral onderhouden door Jeroen tot enkele kilometers van het einde zijn pijp volledig uit was en Joris en Firmie het van hem overnamen. Bulchamn, onze camera man van dienst, had blijkbaar geen enkele moeite om dit tempo te volgen. Met mijn "winter"-conditie was het meer dan snel genoeg.

Ook onze diesels, Herders Freddy en Roland waren van de partij. Mede door hun voorzichtige start en hun lekke band na amper 7 kilometer, hebben we ze pas terug gezien toen we na een Leffe een een boterham terug huiswaarts trokken.

Bij deze vrieskoude was ik als de dood voor een lekke band. Wat zo gemakkelijk kan vervangen worden met warme handjes kan o zo moeilijk zijn als deze veranderd zijn in ijsklompjes ... Firmie weet waarover ik het heb toen hij tussen bevoorrading één en twee vooraan lek reed.

Als ik het mij nog allemaal goed kan herinneren was het parcours praktisch gelijk aan de vorige editie. Maar de omstandigheden waren wel niet te vergelijken. Waar het vorig jaar vettig en nat was, was het nu beenhard en ijzig koud. Hier en daar was het uitkijken voor enkele groefjes maar al bij al was alles vlot berijdbaar. Op deze 44 kilometer kregen we volgens mijn polar 420 hoogtemeters voorgeschoteld.

Parcours:    

De organisatie was OK. Vlotte inschrijving, twee leuke bevoorradingen en we zijn niet echt verkeerd gereden. De boterham met gehakt heeft gesmaakt.

Organisatie:     

Tot de volgende.
Herder Ben
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -