Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Jan de Lichte - Zottegem - 02/01/2010 - Jeroen David Fanny Brecht Juke Mart Jef Joris
Herders,

Velzeke lag er zaterdagmorgen 2 januari hard bevroren en ijskoud bij. Gezien de moedige Herders dan ook nog eens in verspreidde slagorde vertrokken, konden we elkaar ook niet echt verwarmen.

De inschrijving verliep zeer vlot, er was dan ook niet super veel volk. De meeste toch nog een katertje? (nvdr: volgens de site van wtc velzeke toch een recordopkomst van 757 deelnemers).

Via de Bevegemse vijvers kregen we meteen al een klein klimmetje onder de wielen geschoven wat er voor zorgde dat we direct opgewarmd waren. De eerste kilometers gingen voornamelijk over de weg, maar eens de N42 gekruist, kregen we een aantal leuke off-road stroken onder de wielen. Een juiste bandenspanning was vandaag ook terug van belang. Gezien elk spoor er keihard bij lag, was het hier en daar toch opletten geblazen om geen afschuiver te maken. Deze toertocht in de modder lijkt met trouwens een zware dobber.

De leuke bospassage in Sint-Lievens-Houtem lieten we links liggen en via Balegem en de kasseien van de Paddenstraat kwamen we stilaan aan de eerste bevoorrading. Niets op aan te merken trouwens: warme soep, 2 soorten sportdrank, cola en de traditionele (peper)koeken.

Na de bevoorrading diende zich het betere klimwerk aan. De hoogtemeters waren duidelijk voor dit deel van het parcours. Uiterste punt moet ongeveer Rozebeke zijn geweest met de eindeloze klim van de Boterhoek. Snel nadien de 2e - iets bescheidener - bevoorrading. Persoonlijk vond ik deze 2e pitstop niet echt noodzakelijk. Een goede 7 kilometer verder wachtte immers al de finish en de eeuwige roem...

Helaas had de organisatie beslist om de afspuitinstallatie nog niet vrij te geven gezien de kans op ijsvorming, maar na enig aandringen werd de kraan dan toch opengedraaid. Hier en daar was er wat gestrooid en wat is er nu leuker dan na een pittig tochtje de bike af te spuiten?

Hoewel vrij veel on-road (zeker in het eerste deel), viel deze TT best wel te pruimen. Ik zou hier zeker durven terugkomen maar dan liefst met iets meer groenhemden (lees: thermische vesten) en mét nen après (gezien de vrouw ging werken, moest ik op tijd terug thuis zijn en dus geen welverdiend Spa'tje)

Herder David
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -