Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
23e Wezelse MTB tocht - MolWezel - 23/02/2014 - Heinz Maarten Rendel Vincent Alex2 Rocki Jens2 Thomas Carl Alexander
zon, zand en ... een beetje modder;

Zondagmorgen ergens na 7u, het Noordwestelijke deel van de Herder Armada trekt zich op gang richting Mol-Wezel. Nu na de herfst de lente aangebroken is krijgen we toch wat last van een collectieve modder-fobie en zoeken we het vandaag iets verder in de zanderige Kempen.

Door de werken in het centrum van Wezel is het even zoeken maar we vinden al snel een parkeerplaatsje en al snel blijkt dat het nu al heel druk is want het hele dorp wordt overspoeld door mountainbikers. De organisatie draait in elk geval al op volle toeren want overal zie je medewerkers van de club lopen en de gratis bike-park staat al goed vol. Met 3 kassa's verloopt de inschrijving ook ontzettend vlot. Om 9u stipt staan 9 Herders klaar om aan hun avontuur te beginnen. We slagen er zelfs in om samen te blijven, althans de eerste anderhalve kilometer toch. Na een verharde aanloopstrook vliegen we er al meteen stevig in met een eerste portie Single Tracks, verder ST genoemd want het waren er VEEL!Er werden prompt 2 treintjes gevorm, een HST trein met daarin Herders Maarten, Rocki, Thomas2, Carl, Heinz en Jens en een 'iets tragere' IR trein met Herders Alex2 en Rendel. De eerste 3 km bengel ik daar ergens tussenin maar besef al snel dat ik geen zin heb noch de benen om de volgende 67km alleen af te leggen dus laat ik me wat uitzakken tot ik in het 2e treintje van Alex en Rendel. Tot aan de eerste bevoorrading krijgen we vooral bos, bos en bos met hier en daar een miniem stukje verhard om de bossen aan elkaar te rijgen. De hele tijd slingeren de ST's tussen de bomen en over hobbels en wortels. Hier en daar zit er zelfs een verraderlijk knikje in waar je goed moet schakelen (als je al versnellingen hebt natuurlijk).

Aan de eerste splitsing hadden Rendel en Alex blijkbaar al beslist de 60km-lus te rijden en volgde ik dus gedwee, wat ik me later trouwens niet zou beklagen. Daardoor kwamen we echter wel al na 14km aan de eerste bevoorrading op het motorcross parcours van Keiheuvel. Ondanks het vele volk verliep deze ontzetten vlot en moest er niet aangeschoven worden. Alles was aanwezig, ook sportdrank, wat niet overal een evidentie is.

We berekenen snel dat we ongeveer 8km voorsprong hebben op de snelle jongens en besluiten dan ook niet te veel tijd te verliezen en onze weg verder te zetten. Deel 2 biedt plots een heel ander parcours over de Most en langs een kanaal. Hier ligt het 'vettigste' stuk van onze tocht, terwijl daarnet alles vrij droog en zanderig lag liggen er hier toch wat plassen en een laagje modder. Aankomen met een propere fiets was dus niet meer aan de orde. Alles liep wel vrij vlot en door de afwisseling tussen modder zandgrond bleef het aangenaam. Hier kregen we ook het grootste deel aan verharde ondergrond voorgeschoteld langsheen het kanaal. Het molentje draaide goed rond op het grote verzet maar toen we opnieuw van het pad afgestuurd werden bleek ik mijn wagonnetjes te zijn verloren al kwamen die na even wachten al snel weer aansluiten. We werden de berm ingestuurd op een heel leuke ST die parallel loopt met het jaagpad tot we plots op weg komen ... pijltje gemist? Maar als snel zien we iemand van de organisatie die reeds ter plaatse is om het euvel te verhelpen, het blijkt niet zo goed aangeduid te zijn. De goede man brengt ons 5m verder terug op het goede pad.

Met 33km op de teller blijken we al aan de 2e bevoorrading te zijn. Hier is er opmerkelijk veel minder volk, het gros van de deelnemers kiest overduidelijk voor de 45km. Ook hier is opnieuw alles aanwezig wat je op een bevoorrading mag verwachten. We slaan onze kolen in voor wat ondertussen een stoomtrein blijkt te zijn want daar zijn de eerste achtervolgers alweer. De HST blijkt te zijn opgesplitst in een MagLev trein en een TGV. Thomas2 heeft Rocki en Maarten blijkbaar tot het uiterste gedreven maar ze hebben er blijkbaar al even veel van genoten als ons. Iets later komt ook Carl aan met (diep) in zijn wiel Heinz en Jens2, die laatste 2 hadden blijkbaar niet echt veel van het landschap gezien. We besluiten het laatste beetje van onze voorsprong te consolideren en maken ons snel uit de voeten voor de 'laatste' 27km.

We komen opnieuw in de bossen terecht, het eerste stuk is een beetje meer rechttoe-rechtaan met lange rechte stroken slalommend door het bos. Ik neem graag het kopwerk voor mijn rekening en hoor dat het tempo aanvaardbaar blijft. Na enkele kilometers werd het opnieuw slingeren over ST's. De opeenvolging van kleine klimmetjes maakt het zelfs behoorlijk pittig. Bij het aansnijden van de zoveelste strook ST blijken we een vogel voor de kat want daar zijn de eerste snelle mannen al! Ik geef de fakkel door aan Alex en probeer ik op mijn beurt in te pikken bij de voorbij stormende groep. Na 800m vlammen en slalommen doorheen de bossen moet ik echter mijn meerdere erkennen en laat ik ze begaan en probeer ik mijn eigen tempo te rijden. Hier is het opnieuw puur genieten en spelen. Ik rijd het zoveelste bosje uit en blijk plots in Wezel-dorp te zijn. Bij het binnenrijden van het dorp komt de 2e sneltrein net voorbij, ik wil en ik zal niet alleen over de meet rijden en ga in op het voorstel van Jens om me in zijn wiel te zetten. Het gaat ook hier hard, heel hard zelfs maar ik bijt door net zoals Heinz en Jens die in de slalom door het dorp na elke bocht alles moeten geven om toch maar in de buurt van het wiel van Carl te blijven. Ik moet een paar meter tussenlaten en plots staat daar een bordje langs de weg, nog 5km, jaja, NOG VIJF!!! Ik krijg een mentale klop en voel ook dat ik mijn motortje een beetje opgeblazen heb! Ik laat ook deze trein voor wat hij is en probeer een eigen tempo te vinden. Langs de vijver tegenover Nyrstar vind ik wiel waarin ik even kan uitrusten al merk ik dat ik hier bij momenten moet bijten om er nog in te blijven! Nog 2km! Ik ga er voorbij en rijd op eigen tempo naar de meet. Moe maar voldaan kom ik aan de tennishal.

Heel tevreden blikken we terug op 62 en 70 km puur genieten in de Kempen, dit alles onder een mooi lentezonnetje met heel aangename temperaturen! Samen met Herder Froggy, die hier blijkbaar wat vroeger als ons van start ging, praten nog even na bij een glaasje gerstenat en een gratis bakje friet met frikandel! Voor mijn part zeg ik aan deze toporganisatie 'Tot volgend jaar'!

Kort samengevat;

Weer     

Echt zomerweer had een 5 opgebracht ;-)

Parcours:     

Organisatie     
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -