Herder!
Dus jij wil Herder worden?
Wel, je bent niet alleen, ons ledenbestand is met een ferm stijgingspercentage gegroeid naar 3 cijferige getallen. En los van het feit dat onze webmaster niet meer kan volgen om al die fotootjes op de website te plaatsen, vergt het redelijk wat inspanning om het groepsgevoel te bewaren. We willen niemand ontmoedigen om Herder te worden, maar benadrukken toch graag het feit dat we als club ook van de leden iets verwachten:
  • Het belangrijktste punt is natuurlijk je aanwezigheid. We eisen niet dat je elk weekend alle toertochten samen met De Herders rijdt, maar een regelmatige aanwezigheid (of om het echt met getallen te zeggen: 2 ritten per maand) is toch een doenbare zaak? Mountainbikers die maar 1 keer per maand rijden, daar hebben wij absoluut geen probleem mee, maar die mensen hebben niet echt nood aan een club.
  • De jeugd is zeker even welkom als de niet-zo-jeugd-meer. Maar we hebben geen begeleiders die meerijden met de jongeren, dus gaan we er van uit dat iemand van de ouders meerijdt om de kids te begeleiden.
  • Competitie is af en toe eens leuk in de vorm van een chrono rit, maar als club doen we niet mee aan competities. Mocht je toch vooral dat soort ambities koesteren verwijzen we je liever door naar een andere club.
  • We zijn een mountainbikeclub, dat wil zeggen dat we niet deelnemen aan "cyclo" tochten (daarvoor dienen die fietsen met een vreemd stuur, dunne bandjes, grote tandwielen vooraan en kleintjes achteraan, en zonder vering en schijfremmen). We gaan niemand ritueel verbannen die toevallig zo'n fiets in de garage heeft, maar die heeft bij ons weinig nut.
  • Als lid ben je een vertegenwoordiger van de club, en om onze goede naam in eer te houden zijn er enkele voor de hand liggende zaken, die we in feite van elke mountainbiker zouden willen verwachten. Zie MTBcode op http://www.herdermarathon.be/code.html.
  • Zoals je wellicht weet, organiseren we jaarlijks onze nogal extreme Herdermarathon. Die tocht is groot geworden dankzij de inzet van alle leden (en hun familie). Het spreekt voor zich dat we diezelfde inzet ook van nieuwe leden verwachten. Als je dus Herder wil worden, hou dan zeker de dagen in en rond het voorlaatste weekend van mei vrij (week 20 of 21), want we rekenen op je hulp.
  • Onze clubuitrusting is niet gratis, maar is wel aan zeer degelijke prijzen te koop. De kwaliteit ervan werd door onze meest kritische leden beoordeeld en goedgekeurd, dus je zal geen schaap in een zak kopen. Je kunt de uitrusting echter wel pas kopen nadat je al wat tochtjes met ons achter de rug hebt.
  • Ergens rond de paasvakantie komen we naar goede gewoonte samen voor onze souper. We verwelkomen je daarop graag samen met je familie om alle nieuwigheden voor de volgende Herdermarathon aan te kondigen.
  • O ja, betalen voor een lidmaatschap is bij ons niet aan de orde (voorlopig toch). Zolang je rekening houdt met bovenstaande zaken, zijn wij tevreden.
Dus je wil nog steeds Herder worden? Stuur ons dan je motivatie via het contact formulier en we helpen je wel verder.
Misschien tot gauw!
De Herders
© 2002-2022 Mountainbike Club De Herders